Hlavní obsah

Kovář skončil na MS desátý v běhu do vrchu nahoru-dolů, Hrochová byla jedenáctá

Český reprezentant Jáchym Kovář uzavřel mistrovství světa v horských a trailových bězích v Thajsku desátým místem v závodě v běhu do vrchu nahoru-dolů, dlouhém 11,2 kilometru. Těsně za elitní desítkou skončil devátý muž pátečního klasického závodu do vrchu Marek Chrascina, mezi ženami obsadila rovněž 11. pozici vytrvalkyně Tereza Hrochová.

Foto: ČAS - Soňa Maléterová

Tereza Hrochová na archivním snímku.

Článek

Závěrečnou soutěž na severu Thajska ovládli reprezentanti Ugandy. Mužům vládl Samuel Kibet, na bronzový stupínek vystoupal Timothy Toroitich před dalšími dvěma krajany. V závodě žen zvítězila Rebbecca Chiptegeiová před krajankou Annet Chelangatovou.

Kovář za vítězem zaostal o 2:46 minuty, Chrascinu porazil o devět sekund. Třetí český zástupce v závodě Viktor Šinágl obsadil 22. místo. Hrochová ztratila na první místo necelých pět minut. Pavla Schorná Matyášová doběhla na 17. místě,Gabriela Veigertová a Hana Švestková Stružková se seřadily na 36. a 38. pozici.

Šampionátu, který měl základnu ve více než stotisícovém městě Čiang Mai, se zúčastnilo více než 900 závodníků z 46 zemí.

Reklama

Související témata: