Hlavní obsah

Krávy a koně obrážely ve sportovním stylu londýnské hospody

Londýn

Zástupy lidí se v neděli provalily ulicemi londýnského Greenwiche. Učinili tak u příležitosti jednoho z nejnevšednějších a nejobskurnějších závodů v celé Británii a dost možná i na celém světě. Podívejte se, jak vypadá naživo London Pantomime Horse Race.

Jeden z nejbizarnějších běžeckých závodů se konal v Londýně Video: Novinky/Reuters

 
Článek

Již sedmým rokem se v ulicích města koná něco, co v sobě kombinuje tradiční britskou vánoční pantomimu s pravděpodobně ještě tradičnější zálibou Britů v konzumaci alkoholu. Páry běžců oděny do nejroztodivnějších kostýmních kreací v převleku za koně či krávu běží o závod na vzdálenost čtvrt míle.

Jako občerstvovací stanice jim slouží všechna restaurační zařízení, která se závodníkům postaví do cesty. Je těžké rozeznat, zda orientaci v terénu běžcům více komplikuje náročný kostým, nebo hladina alkoholu v krvi. Jedna účastnice hned po vstupu do první hospody hlásí: „Zrovna mi z toho upadly kalhoty!"

Do každého kostýmu se navlékají hned dva sportovci, aby přední z nich vytvořil přední nohy a hlavu zvířete a druhý z nich pak zadní končetiny. Ten druhý jmenovaný má závodní podmínky mnohem složitější. Celou trasu totiž absolvuje v hlubokém předklonu, aby vytvořil ideální zvířecí hřbet. A navíc vůbec nic nevidí, případně se musí celou dobu dívat na pozadí běžce před sebou. Což by ale na druhou stranu nemuselo být tak špatné, kdyby se před vámi nalézala nějaká sličná paní, které z toho zrovna upadly kalhoty, co říkáte?

Reklama