Hlavní obsah

Manželé si ze svého sportování udělali živnost. Nezapomínají ale ani na pivo

Zcela nový a jedinečný obchod otevírá jeden manželský pár v kanadském Ontariu. To je kraj, který asi známe jen v souvislosti s obřími kanadskými borůvkami. Teď ovšem láká pozornost i zajímavým konceptem prodeje. Manželé se rozhodli zkombinovat ve svém obchodě všechno, co mají rádi: pohyb, pivo, dobrou kávu. No, řekněte sami, neposadili byste se rádi po tréninku do takového příjemného prostředí a nedali si s parťáky dobré domácí pivo nebo hrnek pořádného kafe?

Foto: instagram BackRoads

Ještě se protáhnout na stezkách v Utahu a pak zpátky do Kanady otevřít obchod. (Aaron Hendrikx)

Článek

Aaron a Emily Hendrikxovi ještě nemají ani třicet let, ale o své budoucnosti už mají poměrně jasno. Oba propadli vytrvalostnímu běhu a není nic, co by je od něj odloučilo. Ani zaměstnání. Ze svého běhání a pár dalších vášní si totiž udělali svoji práci. Nyní otevírají obchod křížený s prodejnou a zároveň tak trochu centrum pro komunitu běžců-požitkářů. Když k nim zaběhnete, můžete si dát unikátní praženou kávu BackRoads, kterou společně s místní pražírnou vyvinuli, ale třeba i osm pivních speciálů, cider, čaj nebo kombuchu.

S šálkem či půllitrem v ruce můžete přejít do propojené prodejny a u polic s běžeckou obuví vybírat nejnovější modely na příští sezónu. „Chtěli jsme se nějak odlišit, nabídnout kompletně jiný zážitek," prozradila Emily, absolventka University of Waterloo, kanadskému magazínu Running. Manželé chtějí i přes název svého podniku BackRoads Brews and Shoes nabízet mnohem více než jen běžecké boty. A stejně jako u kávy a piva, i v běžeckém segmentu chtějí nabízet speciálnější záležitosti od menších značek. Samozřejmostí je také e-shop, ale určitě nebude hlavním pilířem podnikání aktivní dvojice. Nákupem on-line byste se totiž ochudili, kromě piva a kávy, také o nabízenou analýzu došlapu nebo možnost vyzkoušet obuv ještě před nákupem v terénu.

 

One week today! #brewsandshoes #ldont #running #taproom #bar

Příspěvek sdílený BackRoads Brews and Shoes (@backroadslondon),Pro 2, 2017 v 8:31 PST

Značka BackRoads počítá také s pivním klubem a běžeckým týmem. Nebude to ale jen tak. Abyste se mohli stát členy pivního klubu, musíte se zúčastnit alespoň šesti společných čtvrtečních výběhů. K povinnostem členů běžeckého týmu patří pravidelné společné tréninky v úterý. Dvojice, která se vzala tento červen, má už na své zahradě zasázený chmel, z nějž se budou později vyrábět pivní speciály BackRoads. Na slavnostním prosincovém otevření obchodu nebude chybět společný ranní dvanáctikilometrový výběh, povýběhová káva a pětikilometrový závod odpoledne s regeneračním pivem, vyhlašováním vítězů a něčím dobrým k zakousnutí. Ještě pořád nelitujete, že u vás ve městě něco takového také už dávno není?

Reklama

Související témata:
Chmel