Hlavní obsah

Monstrum zítra spouští další rekordní pokus

Vídeň

Mladý extrémní sportovec ze sousedního Rakouska už několikrát přilákal naši pozornost. Jeho místy až nelidské výkony se několikrát zapsaly do knihy rekordů a nejednou představovaly nejlepší výkony nejen v rámci domácího státu. Tentokrát se Monstrum, jak je atlet nazýván, chystá na 48hodinovou dřinu.

Foto: facebook R. Predla

Rainer Predl je velmi mladý běžec. Přesto drží několik světových rekordů.

Článek

Rainer Predl se nyní rozhodl překonat minimálně národní rekord v běhu na 48 hodin. A že to není nic jednoduchého, snadno pochopíme ze zápisu předchozího rekordu ‒ 375 kilometrů! To je vzdušnou čarou více než z Chebu do Olomouce. Rekordní pokus se bude odehrávat na kruhové trati o délce pouhých 1192,05 metrů, kterou si vytrvalec nechal oficiálně přeměřit a certifikovat. Nicméně i tak nebude trať oficiálně uzavřena pouze pro rekordní pokus, běžec se tak bude muset vypořádat i s nástrahami běžného provozu.

Predl plánuje celý pokus zvládnout beze spánku. Chce si vzít pouze tři čtyři malé přestávky kolem 15-20 minut na nejnutnější regeneraci. Každých šest hodin se na okruhu bude měnit směr pohybu a po každých 50 uběhnutých kilometrech bude do vzduchu vystřelena světlice. Doprovod a podporu Predlovi už přislíbila více než stovka dalších běžců nejen z domovského Rakouska, ale také z Belgie, Nizozemska, Dánska, Německa, Itálie či Slovinska.

Milióny pro dobrou věc

Cílem rakouského běžce je zdolat hranici 400 kilometrů, aby tak zcela jasně překonal národní rekord a vytvořil si i určitou „bezpečnostní rezervu". Rainer Predl sice běhá jako šílenec, ale zvládá u svých výkonů myslet také na ostatní. Všechny jeho projekty mají charitativní podtext. Za svou poměrně krátkou dobu rekordního působení už Predl vybral a předal nejrůznějším institucím na 90 000 eur (bezmála dva a půl miliónu korun).

Tento rekord by měl být věnován lidem bez domova. Na prodej je dokonce také speciální singl, který rekordman nahrál společně s populárním muzikantem. Celý rekordní pokus bude průběžně dokumentován a také živě přenášen.

Reklama

Související témata: