Článek
Placičky však nenecháme zcela holé, namažeme si je připraveným krémem z tofu a navíc přidáme i zdravou oblohu. Pokud po svém těle chcete kvalitní výkony, poskytněte mu kvalitní palivo.
Placičky
Samotné proteinové palačinky připravíme následujícím způsobem. Mouku vsypeme do mísy, přidáme špetku soli a 0,5 dcl piva jako kypřidlo. Konopný protein a miso pastu rozmícháme v sojovém mléce (2 dcl) a vlijeme do mísy s moukou. Přidáme lžíci shoyu, vločky nori a promícháme. Těsto musí být pomalu tekoucí - jako na klasické palačinky. Pokud je příliš hutné, naředíme dle chuti sojovým mlékem, vodou nebo pivem. Na pánvi rozehřejeme kokosový olej a začneme smažit palačinky. Doporučujeme činit tak v tlustší vrstvě než klasické palačinky s marmeládou.
Krém z tofu
Do rozehřátého hrnce vložíme nadrcené tofu, přidáme slunečnicová semínka a chvilku porestujeme (cca 1 minutu). Pak zalijeme vodou, popřípadě čajem bancha. Přidáme na dochucení lžíci rýžového vína a směs krátce povaříme (cca 2 minuty). Směs rozmixujeme a máme hotovo.
OblohaZapomenout bychom neměli ani na oblohu. Dodá nejen krásný vzhled, ale i množství vitamínů a minerálů. Na jaře je nejvhodnější jíst to, co roste nad zemí, co stoupá směrem k nebi, za sluncem. Neboť i tak by měla stoupat naše energie v tomto ročním období. Pažitka, petrželka, klíčky jsou ideální. Pro správné trávení můžeme přidat také takzvané pickles, např. kysané zelí.
Palačinky smažené na kokosovém oleji jsou mnohem jemnější a mají lepší chuť než na oleji například sezamovém. Nemusíte se bát poprskání ani přepálení, protože kokosový olej je stabilní až do 200 °C. Vyjma uspokojení chutí je prospěšný pro lidské tělo díky obsahu mastných kyselin, především kyselině laurové. Investice do kokosového oleje je pro jedny palačinky trochu větší, ale nebojte. Použijete jej i pro jiná jídla. A hodí se dokonce i na vlasy, pokožku, po opalování, po holení a působí také proti Alzheimerově chorobě.
| Co budeme potřebovat na placičky | |
|---|---|
| 350 g | mouky nejlépe celozrnné, možno zkombinovat s kukuřičnou, pro bezlepkáře nahradit mouku celozrnnou např. pohankovou |
| 2 dc | sojového mléka |
| 1 lžíci | konopného proteinu |
| 1 lžíci | vloček nor |
| 1 lžíci | pasty miso |
| 1 lžíci | shoyu |
| 0,5 dl | plzeňského piva 12° |
| špetka | soli |
| kokosový olej na smažení | |
| Co budeme potřebovat na krém | |
|---|---|
| 0,5 balení | uzeného tofu |
| 2 lžíce | slunečnicových semínek |
| 1 dl | vody nebo čaje banch |
| 1 lžíci | rýžového vína na dochucení |
| K vaření budeme potřebovat toto náčiní |
|---|
| miska na míchání těsta |
| hrnec |
| pánev |
| mixér |
| měchačka |
| lžíce |
| obracečka |








