Hlavní obsah

Ručník skončil v ringu, žádný rekord, konec debatám o podvádění

Pomyslný ručník skončil v ringu, pokus o přeběhnutí USA se nezdařil. Robert Young ukončil svůj pokus pro zranění, utrpěl zlomeninu prstu. Výzva o překonání nejrychlejšího času zemřela. Opět. Třiatřicetiletý běžec z Londýna vyrazil 14. května z Kalifornie. Cílem byl New York - 29. června. Jeho cesta, která byla vyměřena na 4828 kilometrů, nepoznala cíl.

Foto: Facebook: Marathonmanuk

Robert Young se snažil přeběhnout Ameriku, téměř 5000 kilometrů za 46 dní. Pro zranění vzdal.

Článek

Michael Speicher, který je Youngovým sponzorem, informaci potvrdil serveru runnersworld.com. Běžec byl přitom na cestě 36 dní a zdolal více než 3200 kilometrů.

Podle Speichera bojoval Young s bolestí nohy několik dní, navštívil dokonce dva lékaře. Byla mu předepsána antibiotika proti infekci, chtěl pokračovat, ale stav byl příliš bolestivý, nedal se vydržet. „Je zřejmé, že Rob byl zklamaný, ale stále je to ten starý Rob. Pořád se usmíval," citoval Speicher. „Celý náš tým je užaslý, že zvládl více než 2000 mil," dodal.

Rekord má stále v moci Giannino junior

Rekord stále drží Frank Giannino junior, který v roce 1980 zvládl toto peklo za 46 dní, 8 hodin a 36 minut. I po posledním pokusu ho má stále v moci. Dva pokusy o překonání už v tomto roce selhaly, před pár hodinami přišel třetí. Kdo bude další? A uspěje?

Před pár dny se ve spojení s Youngem objevily informace, že rodák z Londýna měl údajně podvádět. Měl využít podpory vozidla přes východní Kansas. Tyto zvěsti Young vehementně odmítal, dokonce přiznal, že mu berou sílu v dosažení cíle.

Pochyby, které bolely

Server letsrun.com uveřejnil článek od Ashera Delmotta, který publikoval titulek „Robert Young při běhu napříč Amerikou podvádí," ve kterém tvrdí, že si bere občasné přestávky, zatímco na svoji podporu využívá pomalu jedoucí auto. „Když jsem se dostal blízko, začal jsem natáčet, ale běžce jsem neviděl," citoval ho webový server outsideonline.com.

„Nohy mě bolí, mám je jako z olova, bolí mě kolena, mám problém s Achillovou patou. Teplo mě vysává, trpím. Pochyby o tomto běhu mě bolí," řekl ještě před pár dny běžec, který stále věřil, že pozná sladký cíl v New Yorku. Nedoběhl. Nyní má dvě jistoty. Ví, že cíle pro tentokrát nedosáhl, dále ví, že bolest ustoupí, jenže musel hodit ručník do ringu.

Reklama

Související témata: