Článek

Rýžová kaše na rozjezd.
Rýži uvaříme do měkka ve vodě a necháme vychladnout. Z bílků ušleháme tuhý sníh a utřeme máslo s moučkovým cukrem. Do másla s cukrem přidáme žloutky, mouku, uvařenou rýži a vše promícháme. Nakonec přidáme sníh z bílků, který směs nadýchá.
Pečeme ve vymazaném plechu na 200 stupňů 45 minut. Koláč můžeme podávat s omáčkou z lesního ovoce nebo jahod.
Ingredience |
---|
500 g rýže arborio nebo carneoli |
150 g másla |
100 g moučkového cukru |
100 g hladké mouky |
2 vejce |
TIP: Oblíbenou snídaní většiny sportovců je ovesná kaše. Zkuste ji občas vyměnit za kaši z vloček rýžových. Kaše je jemnější, více se konzistencí podobá té krupicové a připravíte si ji stejně jednoduše jako tu ovesnou. Doporučujeme například s kokosem a sušenými švestkami.