Hlavní obsah

Sledujte: Srna brutálně sestřelila účastníka cross-country

Když se mluví o pohybu na čerstvém vzduchu, většinou je to v souvislosti s jeho pozitivním vlivem jak na lidskou psychiku, tak i na lidské zdraví. Škarohlídi sice občas prohodí cosi o souvislosti sportu a trvalé invalidity, ale statistiky mluví jasnou řečí: kdo se hýbe, ten je na tom psychicky i fyzicky lépe. Ne všichni ovšem musí řeč statistiky naplňovat do posledního puntíku.

Foto: Profimedia.cz

Pokud při běhu potkáte srnu, raději se tomuto krvelačnému zvířeti vyhněte.

Článek

Na přespolních běžeckých závodech ve Spojených státech amerických došlo ke kuriózní situaci. Zatímco běžci v plném nasazení překonávají louku nedaleko zastavěného území, v krajině se objevuje skupina srn. Dezorientované a vystrašené se pouštějí do bezhlavého úprku za svou první kolegyní, křižujíce tak proud dobíhajících závodníků.

Pohotová kamera zachytila skupinu srn řítící se po mírném svahu dolů. Mnoho ze zvířat proběhlo slalomovými sloupky tvořenými účastníky závodu bez problémů. Jedna srna a jeden běžec ale zřejmě neměli své hvězdy v nejpříznivější konstelaci. Došlo ke střetu. Ovšem ne ledajakému.

Jeden kus vysoké, který zafungoval jako vystřelený projektil, v plné rychlosti naráží do nic netušícího běžce. Varovné pokřikování diváků nezabralo. Běžec se ve zlomku vteřiny ocitá zcela bez kontaktu se zemí, nohy divoce vystřelují k obloze, obrázek jak z nějakého akčního komixu. Útočné zvíře se rychle zvedá opět na nohy a pádí do bezpečí. O běžci se totéž říct nedá. Zůstává na zemi, možná zraněn. Ostatní probíhají okolo a pouze jediný z účastníků závodu se mu vrací na pomoc. Na sociálních sítích se pod videem objevuje lakonické konstatování: „My děláme cross-country. Nejdřív dobíháme do cíle, pak se teprve staráme o mrtvé a raněné."

Reklama

Související témata: