Hlavní obsah

Srdceryvný příběh maratónského psíka má pokračování: ztráta, zranění, znovunalezení

Peking

Zdá se, že celá běžecká Británie žila a žije příběhem jednoho pouličního voříška, co se dostatečně dlouho pletl pod nohy jednomu známému ultramaratónci při jednom etapovém závodu přes poušť. Dojemná story totiž snad konečně dospěla ke šťastnému konci.

Foto: facebook Bring Gobi Home

Psík Gobi se už zanedlouho vydá do Skotska.

Článek

Když se Australan Dion Leonard, z nějakého zvláštního důvodu žijící v Británii, rozhodl absolvovat Gobi March, jeden z etapových ultramaratónů přes největší pouště světa, ještě nevěděl, že jeho srdce zatouží po čtyřnohé přítelkyni. Fenka nezjistitelné rasy přiběhnuvší kdoví odkud s ním nakonec absolvovala téměř dvě stovky kilometrů z dvousetpadesátikilometrové trati závodů. Pejsek se od svého favorita po několik dní nevzdálil takřka na krok.

Milému Dionovi zjihlo srdce a Čínu po skončení závodů opouštěl jen velmi nerad. Jeho myšlenky se neustále vracely k oblíbené němé tváři s vypoulenýma očima. Rozhodl se dostat ji k sobě domů do Skotska stůj co stůj. Založil k tomu příslušné profily na sociálních sítích, ale hlavně crowdfundingovou stránku, kam mu mohli lidé pobláznění jeho příběhem posílat peníze na realizaci tohoto bláznivého nápadu. Do mediální smrště se zapojily BBC, CNN, ABC, CBS a mnoho dalších.

Čínský byrokrat je ale přísný a neoblomný, pes musí před opuštěním země projít mnohatýdenní karanténou. No a ještě než se fenka s novým jménem Gobi (podle té pouště, kde se s Dionem seznámili) dostala na oficiální místa k nástupu do karantény, byla ztracena. Srdceryvný příběh se zaryl ještě hlouběji. Dion neváhal odletět do Číny ještě jednou, aby už podruhé našel chlupatou spřízněnou duši. Svou roli opět sehrála sociální média a letáková kampaň.

Povedlo se, našli se, karanténa probíhá už ve dvou a pejsek úspěšně absolvoval také operaci zraněné kyčle. Pokud všechno půjde jako doposud, páníček se svým čtvernožcem budou už začátkem ledna příštího roku pod jednou střechou v Edinburghu. Dobrým koncům třikrát haf!

Reklama