Hlavní obsah

Stromovka patřila běžcům. Štafeta Běhání přenechala boj o Top 100 jiným

Praha

U premiéry jsme nemohli chybět. Na 850 týmů se sešlo v úterý v pražské Stromovce, aby si zaběhly O2 Pražskou štafetu. Čtyři běžci, každý pět kilometrů. Součet časů určil pořadí. Redakce Běhání.sport.cz se rozhodla, že složí smíšený tým, který vyběhl s ostatními k boji s časem úderem sedmnácté hodiny. Nakonec doběhl na 128. místě. Boj o Top 100 jsme nechali jiným.

Foto: Behani.sport.cz

A je hotovo, medaile rozdány, úspěch se dostavil.

Článek
Fotogalerie

Pár minut po půl osmé do cíle doběhly poslední dva týmy, celkový limit pro dokončení posledního běžce byl tři hodiny, my atakovali hodinu a půl. „Běžely jsme na žízeň, pivo chutná nejlépe po závodě," přiznala lehce závislá na sportu Olga Procházková, která po doběhnutí zašla s Pavlou Čápovou na tři malé orosené. Odměna v poměru pět ku třem.

Sraz ve čtyři ve stanu Seznam.cz. Jídla a pití přehršel, ale najíst se před závodem by byla chyba. Takže René dal jen jedno orosené na rozproudění krve. Dámská akvizice doladila poslední detaily před focením. Za pár minut mohlo vše vypuknout. Úkol byl jasný, pohoda, užít si to, ale znáte to.

Kdo se kdy účastnil závodů a má v sobě jen špetku soutěživosti, ví, že když vás předbíhá dav, přidáte, sportovní čest vám nedovolí zůstat jen částí, která neprodá natrénované. Mnohdy i více. Boj s časem nakonec ve Stromovce nebyl pro nás výjimkou. Museli jsme, trika s nápisem behani.sport.cz bojovala o své jméno.

Složení štafety behani.sport.cz
První úsekLibor Kalous22:52
Druhý úsekOlga Procházková21:30
Třetí úsekPavla Čápová27:59
Čtvrtý úsekRené Kujan20:04
Celkový čas4x5km1:32:27

„Nakonec to byla povedená taškařice. Trochu jsem se bál o počasí. Chvílemi se zatahovalo, zvedal se vítr a panovaly jisté obavy, že bude snad i pršet. Ani mnoho set soutěžních týmů nakonec nepředstavovalo problém. Startovní pole se rovnoměrně rozprostřelo po Stromovce, takže každý mohl zvolit takové tempo, jaké mu vyhovovalo, a předchozí trénink dovoloval. Krásné defilé představoval doběh uličkou mezi firemními stany, kudy létaly nejostřejší a nejenergičtější slova povzbuzení. Celí zarudlí a udýchaní jsme se pak v cíli mohli spokojeně poplácat po zádech," zhodnotil bitvu René Kujan, který přivedl naší štafetu do cíle.

Po závodě se ukázalo, že jsme skončili na 128. místě, což byl na hobíky dobrý čas. Na nejlepší jsme sice neměli, ale my si to chtěli více užít, ne se řítit jako utržený vagón.

Celkovým vítězem se stala štafeta AC Slovan Liberec, která zaběhla čas 1:09:34. „Myslím, že stojíme u zrodu nové tradice. Dnešek se velmi podařil a já z toho mám radost. Příští rok se poběží v úterý a ve středu. Za dva roky poběžíme tři dny, až O2 Pražskou štafetou 4x5 naplníme celý týden," nastínil plány Carlo Capalbo, prezident organizačního výboru RunCzech, který akci pořádal.

Reklama

Související témata: