Hlavní obsah

Těhotná a vítězná. Žena ve druhém trimestru ukázala všem záda

Ottawa

Hilary Spiresová se rozhodla nebrat svoje těhotenství jakožto chorobu, ale jako výzvu. Náročný horský závod v terénu Run Ridge Run v délce třinácti kilometrů nakonec vyhrála. Chystá se už teď hlavně odpočívat a radostně se připravovat na své nastávající mateřství? Možná radostně se připravovat. Dalšími závody.

Foto: Profimedia.cz

Těhotenství nemusí být překážkou dalším vítězstvím.

Článek

Trailrunnerka se do třináctikilometrového závodu s 600 metry převýšení a velice technickou a zasněženou tratí pustila opravdu s vervou. Už před nedávnem si zapsala úspěšnou účast na půlmaratonu Vancouver First Half Marathon. A jak to Hilary Spiresové šlo tentokrát? „Bylo to vážně, vážně skvělé! Byla to taková zábava být venku, v horách na prvním trailovém závodě sezóny a s tak milou skupinou lidí. A ty obrovské sněhové vločky z toho udělaly extra parádu," rozplývala se budoucí maminka v cíli.

Na trati to ovšem vypadalo jako na pořádném bojišti. Polovinu závodu se těhotná Hilary přetahovala o vedoucí pozici s další závodnicí. Ta podle ní vypadala velmi natrénovaně. V jednom z prudších stoupání se Hilary podařilo ji dohnat a závěrečný seběh už patřil těhotné. Ta se snažila své sokyni zmizet z očí, ale nedařilo se. Druhá žena se jí držela zuby nehty. Do cíle tak závodnice vbíhaly v těsném závěsu, přičemž Spiresové se podařilo udržet první pozici.

S příchodem těhotenství Spiresová změnila přístup ke svým tréninkům. První tři měsíce podle ní nebyly nic moc a bylo velice obtížné udržet téměř jakékoli tempo. Ihned po zvýšení rychlosti nad velmi pomalý klus se dostavovaly pocity na zvracení. Spiresová tak byla odkázána pouze na pomalé dlouhé běhy. Nyní už je podle ní vše v pořádku a jedinou známkou přicházejícího potomka je větší chuť k jídlu.

Než se děťátko v srpnu narodí, Spiresová ještě plánuje na březen padesátikilometrové Dirty Duo a květnový 80kilometrový Sun Mountain 50. Na sedmý měsíc těhotenství má před sebou už spíše jen horskou turistiku. „Velkou motivací pro to, že stále běhám, je, že chci být dobrým příkladem pro ostatní. Vždyť několik studií prokázalo, že matky aktivní v těhotenství rodí zdravé a silné děti," má jasno běžkyně.

Co si myslíte o sportu v těhotenství?
Pokud je na to tělo dlouhodobě zvyklé, neměl by v tom být problém.
28,6 %
Určitý pohyb ano, ale nic se nemá přehánět.
64,8 %
Je to nesmysl, těhotné ženy by se měly šetřit.
5 %
Nevím, nemám na to názor.
1,6 %
Celkem hlasovalo 525 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články