Hlavní obsah

Test: Adidas sportovní podprsenka. Styl a funkčnost

Markéta LyachováSport.cz

Svázat prsa a vyběhnout. Dámy s objemnějšími hrudníky moc dobře vědí, že vybrat správnou sportovní podprsenku je klíčové. Jenže jak se zorientovat na trhu, který nabízí nespočet takových produktů?

Foto: www.adidas.cz

Sportovní podprsenka Adidas Infinite Series Racer Racer Back Bra.

Článek
Fotogalerie

Navíc nejde o zrovna lacinou záležitost a tak nás přehmat může vyjít pořádně draho. Jednu sportovní podprsenku jsme proto za vás otestovali.

Firma vycházela z připomínek sportovkyň. Podprsenka je určena pro intenzivní trénink a je k dispozici s košíčky ve velikosti A/B nebo C/D. Ventilační síťovina na zádech usměrňuje proudění vzduchu a maximalizuje volnost pohybu, zatímco perforované košíčky zajišťují prodyšnost vpředu. Stabilizační prvek na předním pásku ještě zvyšuje míru zpevnění. Technologie climacool chladí a udržuje tělo v suchu.

Při běhu jsou prsa v pohybu, výběrem nevhodné podprsenky bychom si mohli přivodit nemalé zdravotní problémy. Může dojít k narušení vazů, které pevně drží prsa – ňadra pak budou povislá a bez pevného tvaru. Tomu všemu dokážete s kvalitní sportovní podprsenkou předejít.

Plusy a minusy
+ prsa drží stabilitu
+ pohodlné polstrování
+ rozkládá se hmotnost prsou mezi ramena a záda
- upínací háčky tlačí při cvičení na zádech

Na podprsenku Adidas Infinite Series Racer Back Bra se při běhu můžete spolehnout. Má silnější ramínka, která se spojují za krkem a mezi lopatkami tvoří jeden pruh. Ventilační síťovina na zádech usměrňuje proudění vzduchu a maximalizuje volnost pohybu. Perforované košíčky zajišťují prodyšnost i v její přední části. Pohodlné polstrování pak objemnější prsa bez problémů udrží a tak nehrozí, že byste si svým mohutným poprsím „vyrazily" zuby.

Podprsenka adidas také dokáže rozložit hmotnost prsou mezi ramena a záda, zmírní tak bolest zad. Přispívá i k rovnému držení těla.

Snoubí se funkčnost se stylem

Adidas podprsenka je rovněž příjemná na tělo – vyrobena je z funkčních materiálů, které lépe odvádí pot a zajišťují cirkulaci vzduchu u pokožky. V této zpevňující sportovní podprsence se jednoduše snoubí funkčnost se stylem.

Menší vadu na kráse však přece jen podprsenka má, i když při běhu vám tato maličkost opravdu nevadí. Stabilizační prvek na spodním pásku sice ještě zvyšuje míru zpevnění, jenže upínací háčky na zádech, které známe u běžné podprsenky, nepříjemně tlačí při cvičení na zádech. Při případném protažení po běhu tak musíte „vytrpět" malé nepohodlí nebo jednoduše zvolit jiné cviky.

Doporučená cena této podprsenky je 999 korun.

Reklama