Hlavní obsah

TEST: Sportovní kolekce Kik ‒ vyrovná se levná běžecká móda ověřeným sportovním značkám?

Naskytla se příležitost otestovat sportovní kolekci z levného textilního řetězce Kik a porovnat ji s redakcí dříve testovanými sportovními značkami, dá se říci jedničkami v oboru. Jak levná sportovní móda dopadla? Opravdu nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci?

Foto: archiv autorky

Vyrovná se levná sportovní móda zavedeným značkám?

Článek
Fotogalerie

Testovala jsem dva kousky. Sportovní mikinu a funkční tričko s krátkým rukávem. A obojí, musím přiznat, mne obrovsky překvapilo. Vůbec jsem nečekala, že mikina za 349 korun a triko za 189 by se mohlo byť jen přiblížit. A ono ano. Možná kdyby někdo ozdobil oba kousky notoricky známou fajfkou nebo třemi proužky, nepoznala bych, že nejde o výtvor sportovní značky. Troufám si říct, že v zátěžovém testu tyto dvě věci s grácií obstály.

Vítězem testu bych měla rozhodně vyhlásit výrazně žlutou sportovní mikinu s reflexními prvky, která byla opravdu skvělým společníkem jak na brzké ranní výběhy, tak i na procházky přírodou. Pot při aktivitě absorbovala s přehledem, po uběhnutí několika kilometrů jsem ocenila také její prodyšnost a lehkost. Velikost S byla (na rozdíl od jiných značek) jak dostatečně dlouhá, a to i včetně rukávů, tak široká. Při běhu mne nikde zbytečně neškrtila a nestahovala. Zkrátka a dobře, kdybych se měla rozhodnout, zda bych po ní v obchodě sáhla, rozhodně bych to udělala.

Reflexní prvky ve tmě zafungují na běžcovu ochranu, zatímco do zadní kapsy na bedrech schováte to nejpotřebnější, například menší mobil nebo klíče od bytu. Mikina má také praktické otvory, do kterých můžete zaháknout palec. To se hodí zejména pro zimomřivé běžkyně. A stejně tak jistě ocení vysoký stojáček a skvěle řešený zip, který se při zapnutí až ke krku schová do „kapsičky" a nedráždí jemnou pokožku pod bradou. Výhodou je i měkký „medvídek" zevnitř mikiny, který v zimě zahřeje a v teplém počasí nasaje pot. Nerušenému běhu tak zkrátka a dobře vůbec nic nebrání.

PLUSY
reflexní prvky
skvěle padnoucí velikost
příjemný materiál a střih
praktická kapsa na mikině
slušivé barvy
MÍNUSY
doposud se neprojevily
CENA
triko: 189 korun
mikina: 349 korun

K mikině jsem testovala také triko ze stejné kolekce. I to se může pochlubit neonově oranžovou barvou, které ve dne ani v noci (opět díky reflexním prvkům) nikdo nepřehlédne. Co se týče materiálu, u trika (100 % polyester) jde o vesměs stejný materiál jako u mikiny (88 % polyester, 12 % elastan). Mluvíme tedy o vysoce savém, prodyšném, příjemném materiálu. Na cedulkách od výrobce se píše, že jsou triko i mikina naprosto kompatibilní se všemi druhy sportů, mají prodyšné a absorpční vlastnosti a také po vyprání rychle schnou. Nezbývá mi než všechny tyto vlastnosti potvrdit. Je tomu opravdu tak. Pokud sháníte cenově dostupnou sportovní či běžeckou výbavu, určitě se vyplatí podívat i do Kik. Za málo peněz seženete hodně muziky.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:
• běžecká móda

Reklama