Hlavní obsah

TEST: Větrovka Reebok Running Essentials Woven Jacket ‒ dobrý kámoš v army stylu

René KujanSport.cz

Pryč už jsou doby, kdy byly na trhu jen dvě použitelné větrovky ‒ modrá a červená. Dnes aby si člověk na výběr té pravé a jedinečné vzal hned dvoudenní dovolenou. Abychom vám vybírání a inspiraci pro Ježíška alespoň trochu usnadnili, přinášíme uživatelský test dalšího kousku, který dle našeho redakčního výběru stojí za povšimnutí. Zima snad už konečně začne klepat na dveře i svým sněhovým prstem a je tak nejvyšší čas přejít na zimní vzor kamufláže, nemyslíte?

Foto: reebok.com

Větrovka Reebok Running Essentials Woven Jacket

Článek
Fotogalerie

Základní větrovka od Reeboku splňuje několik předpokladů pro to, aby se stala vaším oblíbeným běžeckým společníkem: Moc nestojí, dost dobře funguje, je jednoduchá, zato však účinná. Navíc má dnes tolik módní nádech „army" stylu. Stačí jen trochu přimhouřit oči a před vámi defiluje oděvní součástka nějaké speciální (běžecké) vojenské jednotky s, když ne povolením zabíjet, tedy alespoň s povolením běhat s téměř vražednou radostí.

Větrovka je zcela dle očekávání větruodolná. Nečekejte ale takové to klasické šustění klasických materiálů. Ne, je příjemně „nízkodecibelová". Zároveň látka dobře propouští pot, odvětrává. Nehonosí se žádnou zázračnou membránou s tajemným názvem a ani nemá ambice být zároveň větrovkou i dešťovkou. Do průtrže mračen zkrátka není. Nějaký ten sníh v ní ale přeci jen přežijete, než provlhnete a promrznete do úrovně Eskymáka zlomeného v zatáčce.

Jak bylo řečeno, bunda je to jednoduchá. Střihově nekomplikovaná záležitost má stojací límeček, klasicky napojované rukávy, které jsou neklasicky hned ze tří panelů. Konce rukávů i celé bundy jsou zakončeny obšívaným gumovým rantlem. Délka bundy je poněkud větší, takže jsou dobře chráněna i běžcova záda. Celorozepínací kvalitní zip YKK svítivě žluté barvy je podšit příjemnou spodní légou s překryvem u krku proti případnému škrábání. Z pravé strany zipu si výrobce dovolil asi jedinou serepetičku vybočující z jednoduchosti zpracování ‒ černý všitý pruh s reflexním logem výrobce. Dva menší reflexní body najdeme také na zádech v úrovni pravého ramene.

PLUSY
dobrá ochrana proti větru
líbivý „mužný" design, který ukryje i nějakou tu špínu
velká kapsa na rukávu
jednoduché, spolehlivé zpracování
dobrý poměr cena/výkon
reflexní prvky
MÍNUSY
není odolná proti dešti
VÁHA
152 gramů
CENA
lze sehnat i pod 1050 korun

Na levém rukávu zboku je umístěna rozlehlá jednoduchá kapsa na potřebnosti typu mobilního telefonu či balíčku papírových kapesníků. Pozor ovšem na záludnosti excentrického zatěžování při pravidelném tréninku! Jak dokládají i příklady z praxe, tisíckrát nic umořilo i... nejednoho běžce.

Osobně se domnívám, že tento kousek od Reeboku naplňuje také pořekadlo: V jednoduchosti je síla. Ačkoli je to vlastně „jen docela obyčejná větrovka", má pro mne jistou přitažlivost. Když se mi zrovna nechce ven na další trénink, stačí zvědavý pohled vrhnout na věšák s běžeckým ošacením a, je-li tam tahle větrovka, hned se mi má lenost zdá o něco menší. A ještě jedna věc mě na bundě baví: Švihnu-li sebou někde na běžeckých stezkách do bláta, většinou to v té důmyslné kamufláži není vůbec vidět a já můžu s bundou „bez poskvrny" pokračovat třeba i v sociálních interakcích na veřejnosti.

Reklama

Související témata:
Maskování
Jednoduchost