Hlavní obsah

Tragédie. Mladý běžec zemřel, kolaps přišel minutu před cílem

Příběh, ze kterého mrazí. Mladík Hayden Holman dřel ze všech sil během maratonského závodu v Utahu. Kousek před cílovou čarou ještě zavolal svým nejbližším, aby se ujistil, že na něj budou čekat, aby mu pořídili šťastnou fotografii po doběhu, jenže ti se ho už nedočkali. Místo radostného shledání má příběh tragický konec.

Foto: @@KSL5TV, Twitter

Hayden Holman se svou ženou.

Článek

Holman asi minutu před cílovou čarou zkolaboval a přestal dýchat. Záchranářům se ho údajně podařilo oživit a převézt do nedaleké nemocnice, odkud však vzápětí přišla smutná zpráva. Dvaadvacetiletý Hayden zemřel. Příčina úmrtí zatím není známa.

Jeho nevlastní matka Karin Holmanová řekla místnímu deníku East Idaho News, že těsně před kolapsem telefonoval svým nejbližším. „Volal (členům rodiny), když byl dvě minuty před cílem, aby se ujistil, že je tam někdo, kdo ho vyfotí," řekla Holmanová. Jenže k tomu už nedošlo, běžec se v cíli neukázal.

„Hayden byl jedním z nejvstřícnějších a nejmilejších lidí se srdcem na dlani," dodala zdrcená nevlastní matka. Mladík se začátkem roku oženil a veřejnost založila na pomoc jeho manželce Charlotte sbírku.

Reklama