Hlavní obsah

Zakousněte se do syrového: detoxikační koktejl na očištění těla

Ano, i my to zkusíme. Pojem detoxikace se rozvinul i mezi běžce, spíše tedy běžkyně. My se nebudeme pouštět do velkých a složitých akcí. Ukážeme si takové trošku anomální smoothie – žádné ovoce na zahuštění v něm není a vlastně by se dalo i odšťavnit. A je hodně zelené. Ale co jiného byste od čistícího nápoje čekali.

Foto: Archiv: Smart Press

Zkuste, pochutnáte si, navíc tělu prospějete. To je detoxikační koktejl.

Článek
Fotogalerie

Tento zeleninový koktejl vám pomůže snížit tlak, cholesterol, čistí játra, ledviny i krev a ještě vás vyjde levněji než výživové doplňky z lékárny. K tomu je super zelený. Zeleněji už to snad ani nejde.

Co potřebujete:
1 okurku
1 řapík celeru
hrst zelené petrželky
hrst natě koriandru
hrst čerstvého špenátu
asi 2cm kousek zázvoru
1 bio citron

Rozmixujte okurku s řapíkatým celerem, pak přidejte ostatní suroviny a mixujte do hladka. Připravte se na zeleninovou bombu a směle podávejte.

Co možná nevíte o detoxikaci:

Většina detoxikačních diet a očistných kúr se v první řadě zaměřuje na podporu činnosti jater. Vždyť právě játra čistí tělo od všeho toxického. Správná jaterní očista zahrnuje spoustu zelené zeleniny, hlavně listové. Naopak si při ní odpustíte všechny živočišné produkty, ale i soju a sirupy (i javorový, agávový, dokonce i med).

Dobrá zpráva je, že očistné kúry nejsou životní styl a obvykle zaberou asi týden. Přitom ale už po dvou či třech dnech se cítíte líp a pozorujete na sobě změny. Na živé stravě sice nebudete vyloženě potřebovat detoxikovat, ale čas od času se tělo přihlásí o víc zelených potravin.

Děkujeme vydavatelství Smart Press za možnost využití knihy Raw pro zdraví a krásu.

MOHLI JSTE ČÍST:

Reklama

Související témata: