Hlavní obsah

Pískot a bučení! Vémolova boxerská premiéra přinesla kontroverzní tečku

Boxerský turnaj OKTAGON Underground je minulostí. V jeho hlavním zápase uspěl Karlos Vémola, který při premiéře mezi šestnácti provazy zdolal hudebníka Marpa. Duel ve čtvrtém kole kvůli pasivitě druhého jmenovaného ukončil sám hlavní sudí, což vyvolalo řadu reakcí. Z ochozů se začalo ozývat hlasité bučení, překvapivý konec se setkal s nepochopením nejen u fanoušků.

Hořké vítězství Karlose Vémoly, naštvaný Marpo. Rozhodčí to pokazil všem, reaguje promotérVideo: Sport.cz

 
Článek

Terminátor se poprvé v kariéře postavil mezi šestnáct provazů a před vyprodanou O2 arenou si to rozdal s hudebníkem Marpem. Po dlouhých letech čekání se tak diváci bojových sportů dočkali nesmírně očekávaného zápasu a nejednoho příznivce zajímalo, jak si český Terminátor povede v disciplíně, která mu rozhodně není komfortní - postoj.

Hlavní zápas turnaje jednoznačně vzbudil velkou pozornost. Bujaré ovace se halou nesly už během nástupů, výraznější aplus přitom sklidil muzikant Marpo. Ten jako první přikráčel do ringu, načež ho o několik desítek vteřin později následoval jeho protějšek. Po nástupech se konečně mohlo přejít k tomu hlavnímu, a sice zápasu. A jak Terminátor před zápasem předpovídal, tak okamžitě také vykonal.

Václav Sivák přejel Magarda. Teď si s ním chce dát i MMA zápas a ukázat všem jiný svět!Video: Sport.cz

Od prvních vteřinek zavelel k obrovskému nátlaku, kterým soupeře doslova přikoval k provazům. Časté svazování duelu bylo Terminátorovým receptem k vítězství. Vémolovi se totiž na malém prostoru dařilo pracovat a soupeř jen těžko hledal recept k něčemu závratnějšímu. Vémolu od jasné taktiky neodradilo ani bučení znuděného publika. Fyzicky náročný zápas navíc bral pořádnou dávku sil, a to byla teprve polovina zápasu.

OKTAGON UndergroundHlavní karta - výsledky
Karlos Vémola - MarpoVítěz: Vémola (4. kolo - TKO)
Miloš Petrášek - Samuel KrištofičVítěz: Remíza
Václav Sivák - Jonas MagardVítěz: Sivák (body - jednomyslně)
Ronald Paradeiser - Vlado MoravčíkVítěz: Moravčík (body - jednomyslně)
Václav Mikulášek - Michal KotalíkVítěz: Mikulášek (body - split decision)
Leandro Silva - Marek MazuchVítěz: Mazuch (2. kolo - KO)

Terminátor přesto nepolevoval, ba naopak. I v nadcházejících minutkách tlačil soupeře k provazům, kde v bezpečí pracoval na krátkou vzdálenost. V průběhu čtvrtého kola ale po tradičním obrázku boje skočil mezi oba boxery sudí, který překvapivě duel ukončil. Důvod? Marpova přílišná pasivita. Zaplněná hala byla v emocích, začalo se ozývat bučení, nikdo v tu chvíli nechápal, proč byl souboj ukončen. Nespokojenost po zápase neskrýval ani Marpo, pro kterého to byla pořádná čára přes rozpočet. Z verdiktu sudího byl překvapen i Vémola, jehož premiéra v ringu byla úspěšná.

Obrovské zkušenosti z boxerského světa naplno prokázal Václav Sivák. Český talent v třaskavé bitvě proti dánskému MMA zápasníkovi Jonasi Magardovi předvedl dominantní výkon. Všechna čtyři kola měl pod kontrolou a ani na moment soupeře nepustil do náporu. Dánský žralok alias Magard však prokázal odolnost, řada tvrdých úderů ho nedostala do úzkých a cennou útěchou může být fakt, že vydržel celý zápas s českou kickboxerskou kometou. Sivák uspěl jednomyslným výrokem sudích, vyhrocená předzápasová atmosféra byla navíc zapomenuta vzájemným podáním rukou.

Překvapený Pirát. Myslel si, že porazil Miloše Petráška, ale nakonec to byla remízaVideo: Sport.cz

Pozornost budil i střet Miloše Petráška a Samuela Krištofiče. Mezi oběma tábory před zápasem nepanovala zrovna přátelská atmosféra, ve vzduchu tak visela parádní řežba s potenciálem rychlého ukončení. Boxerská partie se však proměnila ve fyzicky náročný zápas. První vteřiny sice nabídly zběsilé tempo, po zbytek duelu ale jakoby investované síly chyběly. Z lepšího pohybu a přesnosti však těžil Pirát, který ovládl koncovku zápasu a v hlavě žil s myšlenkou, že zvítězil. Bodoví sudí se však na vítězi neshodli a duel skončil remízou.

Parádní boxerské představení nabídl souboj Václava Mikuláška a Michala Kotalíka. Zatímco úvod střetnutí patřil spíše Mikuláškovi, který se prezentoval dobrou muškou i pohybem, tak závěrečné minuty byly v režii soupeře. Ten těžil i z dobré fyzické nádrže, navíc nekompromisními granáty hned několikrát ohrozil soupeře. Nezaujatý fanoušek to  musel mít po čtyřech kolech v hlavě hodně zamotané. Téměř vyrovnaně to viděli i bodoví sudí. Těsné vítězství přesto ve svůj prospěch urval Baba Jaga alias Mikulášek.

Václav Mikulášek porazil na body Michala Kotalíka a nelíbilo se mu bučení v areněVideo: Oktagon TV

Neuvěřitelné KO si připsal slovenský "granátomet" Marek Mazuch. V souboji s opěvovaným Brazilcem Leandrem Silvou mu dlouhou dobu dělal problém pohyb soupeře, chvíli to navíc vypadalo jako hra kočky s myší. Sebevědomě působící Silva to ale s pohodovou náladou přehnal a ve druhém kole se mu to vymstilo. Inkasoval tvrdou dělovku a jeho pád zbrzdily až provazy. Brazilec měl poté co dělat, aby se vůbec dokázal postavit zpět na nohy. Mazuch si strhujícím knokautem zajistil i bonus za výkon večera.

K vidění byl i ryze slovenský souboj. Velezkušený Vladimír Moravčík se utkal s talentovaným Ronaldem Paradeiserem, který se o šestnáct let staršího rivala nezalekl. Zkušenosti však po celý průběh boje hrály právě ve prospěch prvně jmenovaného, který pečlivým výkonem dokráčel k výhře na body.

Takový byl Oktagon Underground: Vémola vs. Marpo v zaplněné O2 areněVideo: Oktagon TV

Oblíbený Melvin Mané čelil těžkému sousto, v ringu na něj číhalo hned 204 centimetrů, které představoval polský tvrďák Adam Košut. Duel však trval pouze několik desítek vteřin. Český ranař rozjel rychlé ruce a po jednom z přesně mířených direktů poslal obrovitého soupeře k zemi. KO znamenající parádní otvírák turnaje!

Reklama