Hlavní obsah

Boxerka Bytyqi bude v dubnu v Brně obhajovat titul WBC

Boxerka Fabiana Bytyqi bude 15. dubna v Brně obhajovat pás profesionální mistryně světa organizace WBC v lehké minimuší váhové kategorii. Stejně jako loni v červenci v kosovském Uroševaci se utká s Mexičankou Elizabethou Lópezovou Corzoovou, jejich poslední souboj skončil nerozhodně.

Foto: Facebook: Fabiána Bytyqi

Fabiána Bytyqi s mistrovským pásem organizace WBC.

Článek

"Jsem rád, že dojde na odvetu. Z posledního zápasu ve mně stále zůstává pachuť, protože si myslím, že Fabča měla vyhrát," řekl ČTK trenér Bytyqi Lukáš Konečný, který je i promotérem akce. "Věřím, že tentokráte vyhraje. Pokud se nic nestane, neměl by to být extra těžký zápas," podotkl bývalý profesionální mistr světa.

Galavečer "Tohle je box" se uskuteční v brněnské hale Sono Centrum, kde Bytyqi boxovala již loni v březnu a na body porazila Bulharku Ivanku Ivanovovou.

"Doufám, že bude plná hala. Na akci se představí i řada brněnských boxerů z naší stáje, i proto se koná právě zde," vysvětlil Konečný, který jinak většinu svých akcí pořádá v Ústí nad Labem. "Plánujeme, že budeme Brno a Ústí střídat. Sono a (hala) Sluneta jsou ideální prostory pro box," řekl Konečný.

Sedmadvacetiletá Bytyqi má na kontě mezi profesionálkami 21 zápasů, ze kterých 19 vyhrála a dva skončily nerozhodně. Ještě nikdy tak neprohrála. Titul WBC získala poprvé již v roce 2018, i když nejprve byl tzv. prozatímní. O čtyři roky starší Lópezová Corzoová má bilanci deseti výher, pěti remíz a pěti porážek. Po zápase s Bytyqi loni v září prohrála s Němkou Sarah Bormannovou.

Reklama

Související témata: