Hlavní obsah

Boxerská legenda hlásí návrat! Zápasit bude na neobvyklém místě

Legendární boxer Floyd Mayweather potvrdil svůj návrat do ringu. Američan se 20. února představí na boxerské exhibici v Dubaji, jméno soupeře zatím není známo. Mayweather tak bude zápasit čtyři dny před svými 45. narozeninami, naposledy se přitom v ringu představil před necelým půl rokem, kdy zápasil s youtuberem Loganem Paulem.

Foto: Reuters

Floyd Mayweather hlásí návrat, naposledy zápasil v červnu loňského roku.

Článek

„20. února budu zpět v ringu, ještě jsme ale nevybrali soupeře. Těším se na to a doufám, že vám nabídneme parádní zápas. Dubaj je jedno z mých oblíbených měst a Burj Al Arab je v New Yorku stejně slavný jako socha Svobody, a znáte mě, nastoupím kdekoliv," oznámil Mayweather, který však zatím na jméno protivníka čeká. Americký boxer však před časem naznačil, že by se mohl utkat s youtuberem Reshadem Belhasou, který má jako amatér bilanci 2-0.

„Mluvil jsem s Jamesem McNairem (poradce Mayweathera) o Belhasovi. Zatím nevíme. Jelikož ale pochází z Dubaje, tak si myslím, že by bylo parádní, kdybychom to dojednali. Líbí se mi, čím se Belhasa prezentuje a těším se na to, co mi v zápase předvede. Bude to speciální akce pro všechny, kdo sem přijdou," nastínil Mayweather před časem.

Pro čtyřiačtyřicetiletého boxera se bude jednat o další exhibiční zápas. Sportovní kariéru přitom ukončil v roce 2017, kdy se mu povedlo porazit Conora McGregora, pro kterého se jednalo o boxerskou premiéru. Pro Mayweathera se navíc jednalo o jubilejní padesáté vítězství v jeho profesionální kariéře.

Od té doby si vyzkoušel exhibiční zápas s japonským kickboxerem Tenšinou Nasukawou, kterého ukončil již po dvou minutách boje. Naposledy své boxerské umění předvedl loni v létě, kdy soupeřil s youtuberem Loganem Paulem. Exhibice sice vítěze nenabídla, přesto měl více ze zápasu právě legendární Američan.

Reklama

Související témata: