Hlavní obsah

Boxerskou odvetu mezi Usykem a Joshuou bude hostit v srpnu Džidda

Odvetný duel ukrajinského boxera Oleksandra Usyka, úřadujícího mistra světa těžké váhy organizací WBA, WBO, IBF a IBO, s Britem Anthonym Joshuou se uskuteční 20. srpna v Džiddě. Termín souboje oznámil promotér Eddie Hearn.

Foto: Tom Hogan

Ukrajinský boxer Oleksandr Usyk.

Článek

Pětatřicetiletý olympijský vítěz z Londýna Usyk připravil o mistrovské pásy Joshuu vloni v září. Na fotbalovém stadionu Tottenhamu v Londýně porazil domácí hvězdu po dvanácti kolech na body.

Podle původních plánů se mělo boxovat už v květnu, po únorové invazi ruských vojsk na Ukrajinu to naopak vypadalo, že k duelu jen tak nedojde. Usyk se totiž vrátil do vlasti a narukoval do aktivních záloh. V březnu ale dostal od vlády svolení k vycestování, což by mu jinak znemožňovala všeobecná mobilizace.

"Mám cíl a s pomocí Boha svou misi dokončím," řekl Usyk, jenž po odjezdu z Ukrajiny krátce pobýval i v Česku a v Hradci Králové podpořil svůj spřátelený ukrajinský fotbalový tým Polissja Žytomyr. Poté zamířil na přípravný kemp.

Dvaatřicetiletý Joshua bude v Saúdské Arábii bojovat podruhé, v roce 2019 tu získal své pásy v duelu s Andym Ruizem. Před odvetou s Usykem změnil trenérský tým.

Reklama

Související témata: