Hlavní obsah

Chtěl titul, ale skončil na kolenou. Legenda poznala, že MMA špatnou noc neodpouští

Praha

Přání měl jasně dané, ale zlomený nos vše změnil. Jedna rána, která může určit směr další velké sportovní kariéry. Alistair Overeem skončil ve druhém kole na kolenou v krvi. Alexander Volkov o víkendu na turnaji UFC v Las Vegas veterána bojových sportů s chladnou hlavou rozebral. Sen nizozemského MMA zápasníka o titulové bitvě se patrně rozplynul.

Foto: Twitter UFC Europe

Alexander Volkov (vlevo) a poražený Alistair Overeem.

Článek

„Včera nebyla moje noc. Nemohl jsem se vzpamatovat z úderu v prvním kole poté, co jsem měl zlomený nos. Moje nejvyšší priorita je teď vyléčit se a strávit nějaký zasloužený čas s rodinou. Brzy se ale vrátím do tělocvičny," napsala zápasící legenda K1 a MMA.

Overeem si připsal zápasy v MMA ještě v minulém tisíciletí, Volkov jede v profesionálním kolotoči od roku 2009. Celkem mají 108 profesionálních bitev. Las Vegas vidělo veterány v akci. Po této bitvě každý nabral jiný směr. A to nejen v žebříčku těžké váhy UFC. Nizozemci se vzdálila titulová bitva, Rusovi naopak přiblížila.

„Bude tu jeden finální běh, pak všem řeknu, že děkuji za sledování a uvidíme se v příštím životě. Okamžitě bych odešel do důchodu (po získání titulu)," takový byl vysněný plán čtyřicetiletého Overeema. Po víkendu se výrazně zahalil mlhou.

„Cítím se skvěle, jsem opravdu nadšený. Tohle je můj čas. Hodně pracuji na své přední ruce a strikingu, makám také hodně na wrestlingu, ale v postoji se cítím dobře," řekl po zápase Volkov. Jeho dlouhé ruce byly přesné a chladnokrevná hlava připravena na výhru.

Volkov má ve svém životopise UFC hodně vítězství, ale pravděpodobně nezaznamenal působivější než jeho poslední finiš.

TKO a tržná rána nad nosem mezi obočím. Overeem byl pomalejší, když se dostal pod tlak, zabalil se a nereagoval, Rus se nenechal vyprovokovat, jel si svoje a pomalu soupeře rozebíral. Overeem po zápase zůstal klečet a krev mu kapala z hlavy.

„Cítil jsem, že bych ho mohl ukončit ve druhém, možná ve třetím kole. Viděl jsem jeho tvář, bylo tam hodně šrámů a krve. Jen jsem čekal na dobrý úder. Tohle není má nejlepší forma, bude lépe. Určitě chci bojovat o pás. Ale uvidíme. V budoucnu nás čeká několik dobrých zápasů v těžké váze. Uvidíme, jaké bude moje místo, ale určitě chci titul," dodal Volkov.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: