Hlavní obsah

Comeback potvrzen! Mayweather se na Silvestra utká s japonským kickboxerem

Americký boxer Floyd Mayweather chystá na letošního Silvestra návrat ke sportu. Jednačtyřicetiletá superstar se 31. prosince utká v japonské Saitamě s domácím dvacetiletým kickboxerem Tenšinem Nasukawou. Bude to Američanův první duel od loňského srpna, ale zatím ještě nebylo dohodnuto, podle jakých pravidel a za jakých finančních podmínek se bude bojovat.

Foto: Issei Kato, Reuters

Americký boxer Floyd Mayweather (vlevo) se utká s japonským kickboxerem Tenšinem Nasukawou.

Článek

Ani předchozím Mayweatherovým soupeřem nebyl specialista na pěstní souboj. Ve štědře dotovaném boxerském duelu tehdy porazil šampiona ve smíšených bojových uměních (MMA) Ira Conora McGregora. Nejlépe placený sportovec světa Mayweather se tehdy vrátil do ringu rok a půl po ohlášeném konci kariéry, nyní připravuje další comeback. Jako boxer má na kontě 50 zápasů a všechny vítězné. Také je všechny absolvoval v USA, nyní ho tedy čeká zahraniční premiéra a patrně také debut v odlišné variantě bojového umění.

"Vždycky jsem chtěl zkusit něco nového, předvést své umění i mimo USA a zažít mimořádný souboj. A chci nabídnout lidem to, co chtějí. Krev, pot a slzy," řekl na tiskové konferenci v Tokiu Mayweather.

Jeho soupeř soutěží v kickboxu i MMA a po čtyřech zápasech je neporažen. Mayweatherův skalp ho láká. "Dosud ho nikdo neporazil a já bych chtěl být tím, kdo se takto zapíše do historie," řekl Nasukawa.

Reklama

Související témata: