Hlavní obsah

Dvojice ladí bojovníka Procházku. Parta, kde všichni šlapou, aby si splnili sen

Praha

Informace, názory okolí, hlasy fanoušků a trenérů kolem nich krouží a frekvence se každým dnem zvyšuje. Premiéra Jiřího Procházky v UFC se blíží, 11. července ho čeká velká výzva, sedmička polotěžké váhy Volkan Oezdemir. Přípravu má celý tým za sebou, teď musí zůstat v klidu, mít nastavenou hlavu, tohle je cesta k úspěšnému kroku. „Není nervózní, přijde mi, že se těší ještě víc než do Japonska. V hlavě má hozený, jo, tohle jsem chtěl,“ říká Procházkův trenér a manažer Martin Karaivanov.

Foto: Facebook: Jirka Deniska Procházka

Trenér Jaroslav Hovězák (vlevo), Jiří Procházka a Martin Karaivanov (vpravo) v Japonsku.

Článek

Druhým trenérem, který s českým bojovníkem odletěl do Abú Zabí, je Jaroslav Hovězák. Ten Procházku zná velice dobře. Nervozita je samozřejmá, ale nesmí šampiona japonské organizace Rizin FF svazovat.

„Tohle je alfa omega každého bojovníka, aby šel do zápasu v pohodě, čistý a prázdný. Bez myšlenek, aby nepřemýšlel, co udělá, vše musí jít automaticky. Samozřejmě musí být připravený fyzicky a technicky, na tom jsme pracovali. V zápase musí vše vyplynout," má jasno trenér.

Směr UFC. Jiří Denisa Procházka s předstihem odletěl k premiérovému zápasu v nejprestižnější organizaciVideo: Sport.cz

Trojice, která je spolu už roky, znají se, tráví spolu hodně času, jsou na sebe napojeni, ví, kdy je lepší mluvit, kdy mlčet. Do klece vstoupí Procházka, trenéři budou za pletivem, ale vystupují jako jeden tým.

„Jsme nastavení, máme svůj klid. Jsme tým, který je uzavřený, tím nechci říct, že jsme úplně odříznutí, ale máme mezi sebou pohodu. Když jsme byli v Japonsku a Jirka šel o titul s Muhammedem Lawalem, řekl jsem mu, pojď, jdeme ven, ještě s námi šel kamarád Radek. Sedli jsme si do altánku a povídali si o všem možným. Hodinu před zápasem jsme se šli rozcvičit a pak jsme udělali titul," vzpomíná Hovězák.

Jak vidí zápas Jiří Procházka?
"Cítím nějaký tlak, ale mám to na párku a chci to tak mít. Tlak si člověk vytváří sám, chci to proplout a dělat si své věci a docílit svého cíle. Soupeř je skvělý, má více zkušeností s topovými zápasníky v UFC, to se mu nedá upřít, udělal výkony. Já jdu teď udělat svoji práci, kašlu na to, jdu udělat svůj výkon a nejlepší práci"

Jde o otřepané slovo - chemie - jenže funguje, platí. Pokud vás zasáhnou rušivé elementy, mohou ovlivnit výkon. A čím větší zápas, úroveň, tlak bobtná a případná porážka může ovlivnit další kariéru. Oprostit se od okolí chtějí trenéři i Procházka.

„Fakt se snažím okolí nevnímat a stojím nohama na zemi. Když se na to podívám z jiné strany, je to pecka, super, sen, všechno, ale jsem stále nohama na zemi. Jako trenér chci odvést maximální práci, abychom vyhráli a posunuli se," potvrzuje Karaivanov.

Oba vědí, že teď to hlavní záleží na Procházkovi, až se postaví do oktagonu, bude spoléhat na své tělo a hlavu. Než vkročí, má kolem sebe tým, který za ním stojí.

„S Jaroušem jsme tam pro Jirku. Tým musí šlapat, budu se snažit, abychom do toho šli naplno a zodpovědně," říká Karaivanov. „Vyhrajeme a dovezeme cenné vítězství. Chceme se posunovat a tohle je další meta," dodává Hovězák.

Jak dopadne premiéra Jiřího Procházky v UFC?
Český bojovník zvítězí
86,9 %
Výhru bude slavit Volkan Oezdemir
13,1 %
Celkem hlasovalo 11355 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články