Hlavní obsah

Extrémní tréninky boxerského šampiona Usyka! V bazénu dokonce ztratil vědomí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příprava světového boxerského šampiona organizací WBA, WBO, IBF a IBO Oleksandra Usyka přináší nejen muka v tělocvičně, ale také například v plaveckém bazénu, kde probíhá zlepšování kondice na náročné duely mezi šestnácti provazy. Ukrajinec nyní s odstupem času odhalil, že při jednom z extrémních tréninků, během kterého zkoušel co nejdéle zadržet dech pod vodou, omdlel a z bazénu ho vysvobodili až trenéři.

Foto: Mark Robinson/Matchroom Boxing

Ukrajinský boxer Oleksandr Usyk dokázal v srpnu obhájit světové tituly organizací WBA, WBO, IBF a IBO.

Článek

Boxerský šampion Usyk pochází z generace ukrajinských boxerů, kteří trénovali unikátními a extrémními metodami, což ho dovedlo ke zlaté medaili na olympijských hrách v Londýně 2012 a později také k různým světovým boxerským titulům. A jak potvrdil pětačtyřicetiletý manažer Egis Klimas, Usykova tréninková píle před odvetným soubojem s Anthonym Joshuou byla natolik usilovná, že ukrajinský rohovník například vydržel nepřetržitě plavat 10 km.

Klimas zároveň dodal, že Usyk zkoušel během jednoho z extrémních tréninků zadržet dech pod vodou na co nejdelší dobu. Výsledek? 4 minuty a 40 sekund! Neporažený těžkotonážník však během tohoto pokusu pod vodou omdlel a na záchranu mu musel přispěchat trenérský tým.

Foto: Reuters

Anthony Joshua (vlevo) v souboji s Oleksandrem Usykem.

„Plavete a najednou cítíte bolest v koleni, což ve vás automaticky vyvolá signál k tomu přestat. Sval je tak napnutý a bolest nesnesitelná. Říkáte si, že přestanete a zkusíte to příště. Tyhle signály ale znamenají, že nemůžete přestat, naopak musíte pokračovat dále," rozpovídal se Usyk na svém YouTube kanálu.

Pětatřicetiletý rodák z ukrajinského Simferopolu přiznal, že sám občas chodí za hranu. „Vím, že jsem trochu blázen, ale moji trenéři mě pečlivě sledují. Když omdlím, zachrání mě. Jednou, když jsem pod vodou zadržel dech, na chvíli jsem omdlel a okamžitě mě dostali ven z bazénu," potvrdil Usyk jíž zmíněný incident.

„Rozhodně se ale nemůžete vzdát. Když se vzdáte, neznamená to, že jste bojovali. Je to bod zlomu, kterého během boje určitě dosáhnete. Každý sportovec ví, co to je. Člověk si řekne, že to udělá příště, ale takhle to nefunguje," dodal ukrajinský šampion, kterému se koncem srpna povedlo podruhé v kariéře porazit Brita Joshuu a obhájit světové tituly organizací WBA, WBO, IBF a IBO.

Reklama

Související témata: