Hlavní obsah

Fury a Usyk se dohodli na sjednocovacím duelu

Britský boxer Tyson Fury a Ukrajinec Alexander Usyk se dohodli na vzájemném souboji, jehož vítěz bude mít v držení mistrovské pásy všech významných organizací a bude absolutním mistrem světa těžké váhy. Oznámil to Furyho promotér Bob Arum. Boxovat by se mělo v první polovině příštího roku, o přesném termínu a dějišti takzvaného sjednocovacího zápasu se teprve rozhodne.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Tyson Fury (vlevo) a Oleksandr Usyk během staredownu.

Článek

"Oba souhlasili, že se spolu příští rok utkají," řekl Arum televizní stanici Sky Sports. "Souboj je definitivně dohodnutý, uskuteční se během prvních čtyř měsíců příštího roku," dodal. Ani jeden z boxerů před tím nemá absolvovat jiný zápas. Konečné rozhodnutí o dni a místu konání chce Arum zveřejnit co nejdříve. "Možná do konce tohoto roku," řekl.

Čtyřiatřicetiletý Fury na začátku prosince v Londýně obhájil titul organizace WBO ve třetím vzájemném souboji s krajanem Derekem Chisorou. Hned po zápase vyzval šampiona zbývajících hlavních organizací WBA, WBO a IBF Usyka na souboj. O rok starší Ukrajinec naposledy boxoval v srpnu, kdy podruhé porazil jiného Brita Anthonyho Joshuu, kterého o mistrovské pásy připravil vloni v září.

Oba rivalové jsou v profesionálním ringu neporažení. Usyk vyhrál všech 20 soubojů, Fury má za sebou 34 zápasů a bilanci mu lehce kazí jen čtyři roky stará remíza s Američanem Deontayem Wilderem, kterého ale poté dvakrát porazil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články