Hlavní obsah

Hvězdné války? MMA expanduje do vesmíru

S opravdu originálním projektem přichází společnost Space 11, která plánuje uspořádání souboje MMA ve vesmírné lodi. Italský filmový producent Andrea Iervolino má na kontě řadu zajímavých projektů, tento by byl zřejmě nejbláznivější.

Foto: OKTAGON MMA

Dočkáme se podobných soubojů ve vesmíru? Ilustrační foto.

Článek

Iervolino je nadšený z myšlenky show, která by probíhala ve stavu beztíže. Představil projekt s názvem Galactic Combat, ve kterém by šlo do akce čtyřicet zápasníků, kteří by se nejprve zúčastnili vyřazovacího turnaje na zemi. Dva nejlepší by se poté vydali mimo naši planetu ve speciálně upravené vesmírné lodi.

Loď by se měla mimo zemskou atmosféru pohybovat 90 minut. „UFC má obrovskou fanouškovskou základnu, našim cílem je ji ještě rozšířit," uvedl Iervolino. V projektu je jako viceprezident a promotér zapojen bývalý zápasník UFC John Lewis.

„Praštit někoho v nulové gravitaci je úplně něco jiného než na zemi," říká Iervolino. Na projektu, který by měl být zrealizován v roce 2023, by se měla podílet řada raketových fyziků, astrofyziků, astronautů i bývalých zaměstnanců společnosti SpaceX.

Myslíte si, že je možné takový projekt zrealizovat?
ANO
48,8 %
NE
51,2 %
Celkem hlasovalo 336 čtenářů.

Reklama

Související témata: