Hlavní obsah

Jako namazaný stroj! Český šampion byl v ráži a utnul domácího miláčka. Na soupeře dokonce pořvával

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odveta je minulostí. Nejlepší český boxer Vasil Ducár dokázal na turnaji The Ring obhájit titul šampiona křížové váhy, v desetikolové bitvě přejel velezkušeného Václava Pejsara naprosto dominantním způsobem a připsal si důležitý triumf na body. „Na oslavu se dobře najím, budu trávit čas s dcerou a dám si pivo," má po úspěšné obhajobě jasno Ducár. Titulová řežba naplno pohltila i plzeňské publikum, které se po celou třicetiminutovou bitvu přeřvávalo a oba boxery to vybičovalo ještě k lepším výkonům.

Vasil Ducár potvrdil roli české jedničky. Znovu porazil Václava Pejsara. Už jsou z nich zase kamarádiVideo: Sport.cz

 
Článek

Zlatý hřeb plzeňského turnaje The Ring obstarala špička domácí boxerské scény. V roli šampiona křížové váhy se představil vůbec nejlepší současný český boxer Vasil Ducár, jenž po necelých dvou letech znovu změřil síly s plzeňským rodákem Václavem Pejsarem. Zatímco v roce 2020 prvně jmenovaný vyhrál již ve třetím kole, tentokráte byla k vidění desetikolová podívaná.

V ní znovu dominoval právě Ducár, který potvrdil post domácí jedničky a precizním výkonem, jenž mu sebral hodně sil, pomalu a jistě rozbíjel soupeře. Urputně se bránící Pejsar se sice během deseti kol nedostal do výraznějších problémů, zároveň ale šampiona mockrát neohrozil a ani napodruhé ho nedokázal porazit. „Soupeř boxoval hodně defenzivním stylem, bylo těžké přes to přecházet. Nechtěl vůbec útočit, do zabetonované obrany se těžko dostává," vysvětlil Ducár, proč soupeře nedostal ani jednou do počítání.

Radek Roušal nadělil Jiřímu Kordovi KO hned v prvním koleVideo: Sport.cz

Právě defenzivní soupeřův styl donutil Ducára k slovním útokům, k větší aktivitě to ale nevedlo. „Chtěl jsem mu defenzivu otevřít a trochu ho nahecovat, aby začal něco dělat. Diváci skandovali moje jméno, tak jsem mu říkal, že Plzeň je moje a že je ostuda, že se tu řve moje jméno," pokračoval úspěšný obhájce titulu křížové váhy.

Desetikolová podívaná dostala fanoušky v plzeňské hale skutečně do varu. Skupiny příznivců se přeřvávaly v podpoře obou boxerů, jeden z největších domácích duelů letošního roku si tak vysloužil zaslouženou kulisu. „Byla parádní atmosféra. Někdo fandil mně, někdo samozřejmě Vasilovi," pochvaloval si Pejsar, který sice přečkal všechny útoky soupeře, přesto to na bodové vítězství stačit nemohlo.

Minulostí jsou i drsná předzápasová slova, oba protagonisté hlavního zápasu to hodili za hlavu. „Zkusil jsem před zápasem mentální nalomení a chtěl jsem využít všechny zbraně. Jinak je všechno v pohodě, jsme kámoši," vysvětlil Pejsar, který v hlavě spřádá plány na další měsíce. Dost možná se schyluje k odvetě s Rusem Dmitrijem Kudrjašovem.

Lukáš Fajk se s tím nepáral. Bojana Cestice poslal třikrát k zemi a byl konecVideo: Sport.cz

Na galavečeru předvedl rychlou práci těžkotonážník Lukáš Fajk. Český boxer si připsal již čtvrté KO v řadě, tentokráte na jeho pěsti narazil bosenský tvrďák Bojan Cestić. Po razantních bombách přišlo počítání již během úvodní tříminutovky, v úvodu druhého kola přišla další nekompromisní jízda, po které Bosňan ještě dvakrát podklesl v kolenou a dohromady napotřetí se již nedokázal postavit zpět na nohy.

Mezi šestnácti provazy se příliš nezapotil ani talentovaný Radek Roušal, který tak navázal na nedávný duel pod taktovkou organizace Oktagon MMA. I napodruhé v horizontu pěti měsíců narazil na Jiřího Kordu, se kterým si doslova pohrál. Dominantní výkon doplněný řadou přesných úderů nedokázal druhý jmenovaný ustát a jeho pád k provazům deset vteřin před koncem prvního kola znamenal konečnou.

Atypický konec zápasu nabídl hlavní předzápas mezi Slovákem Zsoltem Osadanem a nikaraguijským rohovníkem Ramirem Blancem, jenž na nabídku vzájemného střelu přistoupil jen dva dny před jeho konáním. Čtyřiadvacátá výhra v řadě slovenského střelce se však nerodila vůbec lehce, budiž jasným důkazem nepříjemná tržná rána u obočí, která Osadana zdobila od úvodu zápasu. Vyrovnaný střet nakonec v šestém kole nabídl nešťastnou srážku hlavami. Duel tak skončil předčasně, výhra však byla přisouzena právě sedmadvacetiletému Slovákovi, v jehož prospěch rozhodli bodoví rozhodčí.

Reklama

Související témata: