Hlavní obsah

Judista Krpálek bronzový na Grand Slamu v Tokiu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český judista Lukáš Krpálek obsadil na Grand Slamu v Tokiu v kategorii nad 100 kilogramů třetí místo. Jeho soupeř Tacuru Saito z Japonska do duelu o bronz kvůli zranění nenastoupil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Judista Lukáš Krpálek.

Článek

„Nakonec musím přiznat, že můj projev byl skvělý. Ve všech zápasech se mi pralo dobře, měl jsem nasazení a chuť jít po medaili,“ řekl Krpálek Radiožurnálu.

Třiatřicetiletý rodák z Jihlavy měl v prvním kole volný los. Poté si dvojnásobný olympijský šampion poradil s Johnem Messem A Bessongem z Kanady a Ališerem Jusupovem z Uzbekistánu, ale ve čtvrtfinále už byl nad jeho síly pozdější celkový vítěz Rus Tamerlan Bašajev.

Český judista zamířil do oprav a v nich dvojnásobný světový šampion přes domácího Joa Fudžimota prošel do utkání o bronz. K němu však loňský vicemistr světa Saito nenastoupil. Krpálek si tak na Grand Slamech připsal čtrnácté medailové umístění v kariéře.

Z posledního turnaje, po němž získal další příděl bodů do olympijské kvalifikace pro hry v Paříži, měl skvělý pocit. „Jsem opravdu spokojený, přestože jsem Bašajeva neporazil. Je to další motivace, ale teď si musím odpočinout a potom je potřeba udělat zase maximum, aby pro mě příští rok byl stejně úspěšný jako ten letošní,“ dodal Krpálek.

V sobotu v kategorii do 90 kg se představil David Klammert, jenž v prvním kole podlehl Axelu Clergetovi z Francie ve zlatém skóre na tresty.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články