Hlavní obsah

Judistka Zachová se chce na Grand Slamu v Paříži poprat o medaili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Judistka Renata Zachová se chce na Grand Slamu v Paříži poprat o medaili. Uvedla to v tiskové zprávě svazu. V její kategorii do 63 kilogramů bude v sobotu soutěžit celkem čtyřicet judistek včetně sedmi závodnic z první desítky světového žebříčku.

Foto: Český svaz juda

Juniorská mistryně Evropy Renata Zachová.

Článek

Třiadvacetiletá Češka může navázat na vydařená vystoupení na velkých turnajích v minulé sezoně. Pátou příčku obsadila na Grand Slamech v Ulánbátaru a Abú Zabí i na Masters v Budapešti. „Chtěla bych se prát o medaili. To chcete vždy, nikdy nejedete prohrát, ale jde se kolo od kola a uvidíme,“ vzkázala z Paříže.

Loňské výsledky ji přiblížily olympijským hrám v Paříži. Aktuálně jí v olympijském žebříčku patří dvanáctá příčka, která by bezpečně znamenala postup. Na turnaj světového okruhu se Zachová vrací po třech měsících. Začátkem roku nabírala kondici na běžkách a pak trénovala v kimonu na soustředění v rakouském Mittersilu. „Tam to bylo zaměřené především na randori (tréninkové zápasy), pak už jsme měli tréninky a kempy v Olomouci a v Polsku,“ přiblížila Zachová.

V Paříži bude mít v prvním kole volný los, pak narazí buď na Sevinč Isokovovou z Uzbekistánu, nebo Ganchaič Boldovou z Mongolska. Jasnou favoritku turnaje nevidí. „Všechny jsme silné, a i ty, co nejsou v top desítce, tu mohou vyhrát,“ poznamenala Zachová.

Vedle ní bude z českých judistů v Paříži startovat jen Chusniddin Karimov, jehož kategorie do 73 kilogramů se rovněž uskuteční v sobotu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články