Hlavní obsah

Judistka Zemanová skončila na Grand slamu v Mongolsku sedmá

Pátá judistka nedávného mistrovství Evropy Věra Zemanová obsadila na Grand Slamu v Ulánbátaru sedmé místo. Bronzová medailistka z ME do 23 let z roku 2019 zahájila soutěž ve váze do 57 kilogramů vítězně, ale ve čtvrtfinále prohrála a následně neuspěla ani v opravách. Zbývající dva Češi David Klammert (do 90 kg) a Markéta Paulusová (nad 78) se budou prát v neděli.

Foto: czechjudo.org

Judistka Věra Zemanová (archivní foto)

Článek

Zemanová nejprve na ipon porazila Leylu Umidovou z Turkemnistánu, pak ji zastavily dvě domácí judistky. S Mongolkou Enchrílen Lchagvatogoo prohrála na ipon a v opravách po třetím napomenutí i s Ičinchorloo Munchcedev.

Na turnaji v Ulánbátaru už mohli startovat i ruští judisté, ale kvůli válečné agresi jejich země na Ukrajinu jen coby neutrální sportovci. Na protest proti jejich účasti na turnaj neodjeli právě Ukrajinci, kterým vadí mimo jiné to, že 11 ruských judistů startujících v Mongolsku je aktivními členy ruských ozbrojených sil. "Každý, kdo jen trochu sleduje sport, ví, že sportovci jsou klíčovou součástí ruské agresivní propagandy," napsal v otevřeném dopise prezident Ukrajinské judistické federace Mychajlo Košljak.

Reklama