Hlavní obsah

Když vás vypne naskočené koleno. Zbraň, která baví fanoušky

Brno

Střihne tělem, koleno vyletí do vzduchu a zasáhne cíl. Nekompromisně! Pokud se Jiří Denisa Procházka rozhodne pro tento krok v zápase MMA, soupeř má většinou velký problém. Pár se jich už s jeho jablkem potkalo. A nebyl to příjemný zážitek.

Jiří Denisa Procházka a jeho nejsilnější zbraňVideo: Sport.cz

 
Článek

Český samuraj Jiří Denisa Procházka

Jiří Procházka vs. Martin Šolc

Sport.cz se rozhodl, že podstoupí test mezi nejlepšími českými bojovníky MMA, kteří poodhalí své největší zbraně, jež používají v kleci. První se předvedl Patrik Kincl a jeho trénink fyzičky, následoval Karlos Vémola a jeho síla. Poté Lucie Pudilová, která je v současnosti jedinou českou zástupkyní v nejslavnější MMA lize světa - UFC. Jako čtvrtý přišel v pořadí Procházka.

„Jsem komplexní zápasník, ale lidé myslí především na moje koleno, abych ho v zápase použil, ale častokrát jsem se přesvědčil, že když to tam nejde přirozeně, tak ho tam necpat, pak jde o zbytečný vyskakování do vzduchu," nesnaží se vždy o tuto techniku bojovník, který nyní zápasí v japonské organizaci Rizin.

Největší zbraně českých bojovníků MMA
Díl první: Patrik Kincl
Díl druhý: Karlos Vémola
Díl třetí: Lucie Pudilová
Díl čtvrtý: Jiří Procházka

Je obtížné naskočené koleno zvládnout? „Má to pár principů, ze kterých se musí vycházet. Potom to všechno správně vyjde, projde a konec, vítězství," má jasno zápasník z Jetsaam Gymu Brno.

Trénink s Procházkou v Brně vyzkoušel redaktor Libor Kalous, který se připravuje na amatérský zápas v polovině října, ten absolvuje v Dobříši pod hlavičkou organizace GCF.

Reklama

Související témata: