Hlavní obsah

Král zůstal na trůnu! I přesto, že schytal více ran

Houston/Praha

Ikona smíšených bojových umění proti neporaženému. Na body zvítězila žijící a zápasící legenda. Hlavní otázka, kdo vyhraje víkendový titulový zápas v UFC, je zodpovězena. Jon Jones po pětikolové bitvě porazil na galavečeru UFC v Houstonu Dominicka Reyese. Ten ale nebyl v tomto duelu do počtu, aby si král mohl jen odškrtnout další vítěznou obhajobu v nejslavnější MMA lize.

Foto: Michael Wyke, ČTK/AP

Jon Jones (vlevo) útočí. Dominick Reyes se brání proti kopu na hlavu.

Článek
Fotogalerie

Třicetiletý Američan vstupoval do zápasu jako neporažený, v předchozích dvanácti duelech vládl, teď prohrál. Reyes z dvanácti výher ukončil devět v prvním kole. Jen třikrát odehrál zapas na tři kola. Teď v Houstonu poznal pět kol po pěti minutách. Přesto Jones poznal jeho levačku, která trefila cíl, dokázal soupeře tlačit, dokázal efektivně kopat. Po zápase mohl být spokojený se svým představením, přesto nebyl. „Cítím neúctu. Jeden rozhodčí dal výsledek 49:46. Kdo jsi, možná bychom si měli promluvit. Vím, že jsem vyhrál," citoval Reyes server news.com. Tři rozhodčí rozhodli takto: 48:47, 48:47 a 49:46 pro Jonese.

S přibývajícím časem se ukázalo, proč Jones vítězí, on je maratonec. Z uplynulých devíti bitev jich sedm šlo na plný počet kol. Samozřejmě pětiminutových, jednalo se o obhajoby titulů.

Podle započítaných trefených úderů měl navrch v prvních třech kolech Reyes, čtvrté a páté patřilo soupeři. Vyrovnaný boj, kde mohli rozhodčí ukázat na obě strany. Nakonec se přiklonili k šampionovi, který zvítězil ve své 14. titulové bitvě.

Řekli před zápasem
Dominick Reyes
Není tajemstvím, že Jon není v UFC nejlepším boxerem. Je to skvělý kickboxer, má velký dosah. On používá své nohy velmi dobře, ale není to nejlepší boxer. Toho hodlám využít. Myslím, že můj box je pravděpodobně nejlepší v divizi.
Jon Jones
Nemám v plánu s ním jít do boxerského zápasu. Mým plánem je být lepším bojovníkem ve smíšených bojových uměních. Jak jsem řekl, jsem si velmi dobře vědom jeho síly v boxerských kombinacích, ale nechci mu dát příležitost. Tohle je MMA.

„Vím, že jsem vyhrál tento souboj, přinutil jsem Jonese, aby vypadal jako člověk," reagoval po zápase poražený v narážce na slova, která pronesl před duelem. "Je jednoduché se nechat pohltit jeho pohádkou, že má výjimečné kvality. Když jsme se potkali a viděli se z očí do očí, nic mimořádného jsem neviděl," citoval sever MMA Fighting vyzyvatele.

Reyes odešel poražený, ale se vztyčenou hlavou. A ví to i Jones. „Dostal jsem několik tvrdých úderů, fanoušci mají rádi, když tohle vidí, trefit mě, to se často nestává. Přesto já předvedl několik porazů. Vítězství se rodilo těžce, ale je to výhra," řekl k bitvě dvaatřicetiletý obhájce. Podle statistik trefil Jones soupeře celkově 104x, Reyes měl 116 přesných úderů.

Kdo bude další, který se pokusí sesadit krále polotěžké váhy?

Reklama

Související témata: