Hlavní obsah

Měl 140 kilo, zatočil s váhou a šel do klece. Teď jdou do bitvy i ženy

Praha

Zápasy v kleci jsou vrcholem pyramidy. Pokud chcete získat větší pozornost, musíte stavět na více frontách. Ze silnice na dálnici se v roce 2019 vydává organizace Oktagon MMA. Ta v pondělí představila nové tváře, mezi nimi vyčníval Karlos Terminátor Vémola. Ale o pozornost si říkají další. I ti, kteří stojí na úplném začátku a klec znají jen zvenčí. Loni si svoji porci popularity ukrojil 140kilový Peter Benko, který se v Projektu X změnil k nepoznání, sundal 50 kilo. Teď dostal pro rok 2019 nového soupeře, herce a režiséra Jakuba Štáfka. Bít se o výslunní budou i čtyři dámy.

Foto: Peter Benko

Peter Benko před MMA a po zápase v kleci. Ze 140 kilo se dostal hodně pod metrák, sundal 50 kilo..

Článek

Nové tváře Oktagonu pro rok 2019

Evropský šampion Jan JayJay Gottvald (8-2) z brněnského Jetsaam gym se fanouškům představí už v Ostravě na akci Oktagon11, kde ho čeká ostřílený Brazilec Rodrigo Carlos (21-13).

Vody lehkých vah touží rozvířit Jaroslav Jartim (10-8) se zkušenostmi z prestižní ONE FC. V Ostravě se potká v kleci e šampionem třetí série show Oktagon Výzva Karolem Ryšavým.

Třetím novým je Tomáš Kvapil (5-1), jeden z nejtalentovanějších bojovníků české MMA scény, který trénuje v gymu ASA v Hradci Králové.

Zápas šampionů

Ring vymění za klec. V roce 2019 se potkají slovenští šampioni thajského boxu a kickboxu - Vladimír Moravčík a Igor Daniš. Majitelé několika světových titulů se budou připravovat na vzájemný zápas a premiéru v MMA.

Foto: Oktagon MMA

Slovenští šampioni thajského boxu a kickboxu. Vladimír Moravčík a Igor Daniš poznají také taje MMA.

Projekt X2

Druhou sérii odstartuje Projekt X, kde ve svém snažení a sportovním postupu bude pokračovat, kdysi ještě 140 kilový podnikatel Peter Benko ze Slovenska. Po vítězství nad barberem Lakym před osmitisícovou kulisou v Bratislavě jde dál, pokračuje. Jeho soupeřem pro druhou sérii bude český herec a režisér Jakub Štáfek, který v prosinci v Lucerně absolvoval vítěznou profesionální premiéru v boxu.

„Říkal jsem si. Kdy jindy než teď. Nabídka přišla, zhodnotil jsem všechna pro a proti. Táhne mi na třicet, potom se mi už nebude chtít, tak jsem si řekl, že teď je ideální čas se do toho pustit," řekl v rozhovoru pro Sport.cz Štáfek, který se oficiálně jako budoucí zápasník MMA představil v pondělí.

Foto: Oktagon MMA

Peter Benko a Jakub Štáfek se pobijí v tomto roce v kleci.

Projekt Y

Na 400 žen se chtělo poprat o světla ramp, která osvítí ty nejlepší v kleci. Do semifinále Projektu Y se dostaly čtyři. Češky Ivana Hašková, Kateřina Klinderová a Slovensky Eva Borodáčová a Petra Batthyany. Čtveřici ambiciózních krásek čekají drsné měsíce života dřiny a odříkání.

Foto: Oktagon MMA

Čtyři dámy, které se budou bít v kleci pod organizací Oktagon MMA.

Oktagon Prime

Nové a menší turnaje, které budou především pro nové talenty, jež si takto vyzkouší své nervové ústrojí. V Česku budou pořádány pod taktovkou brněnského promotéra Martina Karaivanova a na Slovensku pod záštitou Juraje Winkelmese.

Reklama