Hlavní obsah

Armádní četař jde za snem do klece. Na výjimečný okamžik dřel po boku Vémoly či Muradova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dny mívá hodně nabité a téměř se nezastaví, přesto si sedmadvacetiletý Dominik Humburger žije svůj sen. Hodností armádní četař se totiž úspěšně věnuje i MMA, do jehož vod vkročil ve velkém stylu. Vítězně zvládl všech pět duelů, a nyní ho čeká nejtěžší zkouška kariéry. A rovnou v rodném Liberci! „Když jsem byl menší a chodil jsem do téhle arény, tak jsem si říkal, že bych tam chtěl jednou zápasit. A je to tady. A ještě v největší organizaci v Evropě,“ popisuje Humburger. Již 25. února představí v nejprestižnější evropské asociaci KSW, která se poprvé v historii podívá na české území, a sice v liberecké Home Credit Areně. Pro fanoušky si navíc přichystal i překvapení. Více už v našem videu.

Četař Dominik Humburger jde do boje! Tvrdá příprava na Liberec, budíček kolem čtvrté ranní  Video: Sport.cz

 
Článek

Armáda a MMA. Dva zdánlivě odlišné světy, které českého bojovníka Dominika Humburgera maximálně naplňují. „Není to jednoduché. Vždycky jedna věc bude trochu v nevýhodě. Snažím se to skloubit, jak to jde. Armáda mi začala vycházet trochu vstříc. Čas je můj největší nepřítel," uvědomuje si rodák z Liberce.

„Jelikož chci být opravdu kvalitní zápasník, tak musím trénovat minimálně dvakrát denně. Budíček je v 4:20. Letím na trénink, z tréninku do práce, kde splním povinnosti a vyvenčím psa a jedu na další trénink. Přijedu domu a padnu, jak se říká, za vlast," popisuje každodenní průběh. „Zatím musím čerpat dovolenou. Doufám, že to armáda trochu zohlední, vyjde mi vstříc a budu moct reprezentovat v plné palbě," přeje si.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Dominik Humburger (@h_a_m_b_a_c_)

A že bere MMA maximálně, ukazují náročné tréninky, ve kterých mu například pomáhají Karlos Vémola, Machmud Muradov nebo Petr Kníže. „Vždycky když přijde nějaká taková legenda, něco mi ukáže, tak si vždycky něco odnesu," říká Humburger. „Stylově mám podobného soupeře, jako je Karlos. Navíc v Česku těžko lepšího hledat. Je to česká topka," uznává Terminátorovy kvality.

Vojenskou hodností četaře nyní čeká nejtěžší zkouška kariéry. 25. února bude u premiéry největší evropské organizace KSW na českém území. A rovnou v jeho rodném Liberci, kde navíc slouží u 31. pluku. „Je to můj sen. Když jsem byl menší a chodil jsem do arény, tak jsem si říkal, že bych tam chtěl jednou zápasit. A je to tady. A ještě v největší organizaci v Evropě," vychutnává si jedinečný pocit.

Domácí půda může svazovat, Humburger si to ale naopak chce užít. „Nervózní nebudu, fakt se těším. Jdu si to užít, žádnej stres. Určitě se přijde podívat celá rodina, kamarádi, kluci z kasáren. Všechno možné. Fakt se na to těším, bude to bomba," říká s radostí.

Na turnaji KSW 79, kde se z českých řad představí také Petra Částková, David Hošek nebo Frederico Komuenha, se utká s rovněž neporaženým Srbem Nemanjou Nikoličem (10-1). „Je silnej, wrestlí a tahá to po zemi," popisuje. „Může to skončit během deseti vteřin, nebo to může být na tři kola. O soupeři zjistím vše při prvním dotyku," doplnil.

Reklama

Související témata: