Hlavní obsah

Bitva o miliony může začít! Oktagon zveřejnil všechny dvojice zápasníků, chystají se velmi atraktivní duely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na evropské bojové scéně dosud nevídaný projekt, se kterým přišla největší česko-slovenská bojová organizace Oktagon MMA může začít. Tipsport Gamechanger, ve kterém si vítěz přijde v přepočtu zhruba na sedm milionů korun, už zná kompletní složení dvojic pro úvodní kolo, které se odehraje 4. března v rámci dalšího turnaje Oktagon v Ostravě.

Foto: Oktagon MMA

David Kozma bude jedním z hlavních adeptů na celkový triumf v pyramidě.

Článek

Na začátku bude stát 16 elitních evropských zápasníků welterové váhy do 77 kilogramů, na konci pyramidy se bude jeden z nich radovat z pohádkové výhry. Na začátku března v Ostravě se uskuteční osmifinálové kolo, ve kterém si to borci mezi sebou rozdají o postup do čtvrtfinále.

Dvojice pro úvodní duely vybrali sami organizátoři, další soupeře si budou zápasníci losovat už sami.

Čistá krádež! Katastrofální výkon bodových rozhodčích, reaguje Pirát na remízu s PetráškemVideo: Sport.cz, Oktagon TV

Jedním z největších taháků bude zřejmě duel slovenského ranaře Samuela „Piráta" Kristofiče s Francouzem Alexem Lohorém. Pirát může o rady požádat Patrika Kincla, který si s Lohorém poradil v titulové bitvě za necelé dvě minuty. Francouz ale rozhodně není žádné ořezávátko, za sebou má například pětikolovou přetahovanou s Karlosem Vémolou.

Výhra v nové soutěži může Davidu Kozmovi změnit život. Touží po milionové záplatěVideo: Sport.cz

Jediným Čechem v Gamechangeru bude Růžový panter David Kozma, který si proti Lukaszi Siwiecovi z Polska bude chtít spravit chuť po prohrané bitvě s Kaikem Britem o krále welterové váhy Oktagonu, jíž vládnul nepřetržitě čtyři roky. Kozma je jedním z velkých favoritů na celkový triumf. „Vyhrát to, tak to člověku dokáže změnit život. Udělám všechno pro to, abych ovládl celou pyramidu," hlásí sebevědomě karvinský rváč.

V atraktivní soutěži se představí i veterán nejslavnější bojové organizace UFC John Hathaway, který si to rozdá s Maďarem Matém Kertészem, který coby nasazený schytal snad nejtěžšího možného soupeře. Právě Hathaway je společně s Kozmou velkým favoritem na celkové vítězství.

1. kolo Tipsport Gamechanger:
„Pirát“ Krištofič vs. Lohoré
Kertész vs. Hathaway
Kozma vs. Siwiec
Eckerlin vs. Van Suijdam
Veličković vs. Surdu
Silva vs. Michailidis
Jungwirth vs. Primera
Glismann vs. Gogoladze

Do další fáze turnaje postoupí tedy jen osmička vyvolených, kteří budou dále bojovat o atraktivní odměny. Zatímco za první kolo je odměna zhruba 356 tisíc korun, ve čtvrtfinále pak půjde v přepočtu už o téměř milion.

Poražení zápasníci z úvodních duelů však nemusí být zcela ze hry. Fanoušci budou totiž moci svým hlasováním rozhodnout o tom, kterého z borců by znovu rádi viděli. Ten pak bude připraven do turnaje znovu naskočit v případě, že se některý z postoupivších zraní.

Reklama