Hlavní obsah

Bojoval s McGregorem, nyní útočí na další titul. Schyluje se na slovenskou superbitvu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bitva a odveta o uvolněný pás v lehké váze. Na jedné straně jeden z nejlepších česko-slovenských bojovníků MMA Ivan Buchinger, na té druhé i nadále na titul čekající Ronald Paradeiser. Ostře sledovaná partie turnaje Oktagon 50 v Ostravě již 9. prosince vystřelí do nebes nového šampiona. „Jdu ho zničit. Chytím ho, vezmu ho do tmy a dostanu ho tam. Budu držet opasek,“ věří si legendární Buchinger, jenž v kariéře narazil i na slavného Conora McGregora. Nyní mu na cestě za vrcholem stojí muž s obrovským potenciálem.

Slovenská bitva o pás šampiona. Ivan Buchinger a Rony Paradeiser opět proti soběVideo: OKTAGON MMA

 
Článek

Střet generací i světů. Zatímco již 37letý Buchinger je na konci úspěšné kariéry, během níž se stal šampionem organizací Cage Warriors, M-1 Global a Oktagonu, naopak o jedenáct let mladší Paradeiser na první titulové žezlo stále čeká. „To, že se mnou chce jít, mě probudilo. Tvrdil, že na mě má. To mě hrozně nahecovalo. Bude to mít hodně těžké, nebude vědět, jestli je chlap, nebo žena,“ věří si prvně jmenovaný.

Po více než dvou letech se bude jednat o odvetu z turnaje Oktagon 21, na němž po dvou a půl minutách bezpečně zvítězil právě Buchinger, který usedl na královský trůn. Nyní má stejné ambice. „Jdu ho zničit, budu držet opasek. Chytím ho, vezmu ho do tmy a dostanu ho tam,“ naznačuje v pořadu Cesta na Oktagon další úspěšnou misi první dvojnásobný šampion organizace Oktagon MMA, který druhý pás, a sice v pérové váze, získal v proslulé bitvě s krajanem Vojto Barboríkem.

„Když jsem šel poprvé o titul, tak jsem neměl moc dobré období. Nebyl jsem se sebou spokojený, v zápase to na mě dolehlo. Byl jsem zpomalený, špatně jsem vyhodnocoval věci, a podle toho to také dopadlo,“ přiznává Paradeiser, že nezdar z prvního duelu s Buchingerem nesl hodně těžko. „Bolelo to hodně, byl to trn do srdce. 4-5 měsíců jsem byl smutný. Nevěděl jsem, co dál,“ vrací se v čase jeden z nejtalentovanějších bojovníků. Ale nevzdal se.

Od zmíněné porážky se pořádně nakopl. V bojišti svedl dalších sedm duelů, přičemž padl jedinkrát. Shodou okolností v další titulové bitvě lehké divize, kde mu tentokráte výšlap k nejvyšší metě zatarasil obávaný belgický přízrak Losene Keita, který byl posledním držitelem pásu v kategorii do 70 kg. Ten byl poté uvolněn, aby o něj nyní zabojovali jiní aspiranti.

„Vždycky jsem chtěl být nejlepší, ale neuměl jsem najít tu správnou cestu. Nedokázal jsem ze sebe vytěžit víc. Teď jsem se posunul na jinou úroveň a vím, že Buchingera dokážu zlikvidovat. Vím, že když nastoupím, tak to bude jiný Rony Paradeiser,“ říká sebevědomě jednička lehké váhy.

Slovenský talent rovněž přiznává, že pro zkušenějšího krajana už nemá slova vyjadřující respekt. „Už k němu nemám žádný respekt. Začal být strašný spekulant. Říká, že nemá peníze a musí chodit do práce. Teď byl na Maledivách. Šest týdnů před titulovým duelem? Přijde mi, že si hraje na Attilu, aby z toho vytěžil nějaké peníze. Přitom on není Attila,“ přirovnává Paradeiser Buchingera k jiné slovenské legendě, Attilu Véghovi.

Přípravy vrcholí, pochopitelně pod taktovkou těch nejlepších na domácí scéně. „Rony říká, že byl psychicky zhroucený, ale teď jde znovu s Buchingerem. Když budu trénovat s Lajošem Kleinem, který má také opačný guard, tak v zápase s Ronym nebudu mít žádné problémy,“ ujišťuje se Buchinger, který se letos na pražské Štvanici vrátil po více než roce zdravotních problémů.

Titulová bitva mezi Buchingerem a Paradeiserem bude hlavním předzápasem ostravského turnaje Oktagon 50, jemuž bude figurovat souboj o pozici šampiona pérové váhy mezi Belgičanem Losenem Keitou a Němcem Nikem Samsonidsem.

Reklama

Související témata: