Hlavní obsah

Nekončící trable jsou minulostí! Hvězdný Muradov frčí za dalším zářezem

Takhle dlouhou pauzu nepamatuje. Uzbecký bojovník Machmud Muradov se ale vytouženého návratu do klece konečně dočká, bude tomu tak 22. října na turnaji UFC 280, kde změří síly s Brazilcem Caiem Borralhem. „Poprvé v mé kariéře jsem nezápasil rok, takhle dlouhá přestávka nikdy nebyla,“ nechal se slyšet dvaatřicetiletý bijec, jenž v sobotu odletěl do Dubaje. Muradov si navíc v posledních měsících musel zvyknout na o poznání větší pozornost médií, kauza spojená s vízovým povolením v České republice totiž nabrala velkých rozměrů.

Po více než roce jde do boje v UFC Machmud Muradov. V návratu do klece mu nezabránila ani infekceVideo: Sport.cz

 
Článek

Tři výhry v slavné UFC, poté překvapivá porážka s veteránem Geraldem Meerschaertem, která zároveň znamenala na více než rok poslední duel v nejslavnější bojové organizaci. „Poprvé v mé kariéře jsem nezápasil rok, takhle dlouhá přestávka nikdy nebyla," uvedl Muradov, jenž si přípravu zpestřil i trénováním na horách v Uzbekistánu.

Zápasnická hvězda se přitom měla znovu v akci objevit již 26. února, kvůli zranění byl ale zápas s Lotyšem Mishou Cirkunovem zrušen. Situace se navíc umocnila dalším posunutím návratu, tentokráte nedopadlo 3. září na premiérovém UFC turnaji v Paříži. Vše se tak přesunulo na 22. říjen do Abú Dhabí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Makhmud Muradov (@makhmud_muradov)

„Když se UFC dozvěděla, že nemám na dnešní dobu víza, tak řekli, že se bojí, že je nedostanu. Raději to přehodili do Abú Dhabí nebo do Ameriky, kde víza mám. Nakonec mi dali i jiného soupeře, to je mi ale jedno. Neřeším to, hlavně, že mám zápas. Jdu vyhrát a hotovo," má jasno dvaatřicetiletý Uzbek, který se během přípravy musel vypořádat i s řadou zdravotních problémů. Jednou z nich byla infekce.

Jméno Machmud Muradov se v posledních týdnech stalo v médiích ožehavým tématem právě kvůli vízové situaci. „Odjel jsem, protože jsem nutně potřeboval do Uzbekistánu, kde jsem pořádal turnaj. Když jsem poprosil o prodloužení víza, tak mi řekli, abych počkal. Pak se objevilo, že jsem nebezpečný a byla z toho kauza," popisoval dvaatřicetiletý Uzbek, který má nově dvouleté vízum a čeká na trvalé povolení.

„Jsem v pohodě, mám víza a jsem tady. Kdo ale chtěl uškodit, tak se jim to asi podařilo. Někteří lidé tomu věří, jsem obličej velkých firem a některé se mnou neprodloužily smlouvy. Nabídky ale už jsou a po zápase podepíšu jiné smlouvy, myslím si, že i mnohem lepší," má radost bojovník s pětadvaceti výhrami.

Soupeřem na turnaji UFC 280 v Abú Dhabí bude Brazilec Caio Borralho. Muradova by poté mezi elitou měly čekat ještě další dva duely. „Mám smlouvu na tři zápasy, když vyhraju dva, tak mi dají nový kontrakt," dodal Muradov. Hvězdný bijec si dokonce stihl založit vlastní MMA organizaci, v Uzbekistánu tak bojové sporty rostou.

Reklama