Hlavní obsah

Bývalý šampion má hlad! Pohádková odměna je pořádnou motivací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První zkouška je tady. Český MMA zápasník Viktor Pešta již 21. dubna okusí premiéru v americké organizaci PFL. Bývalý šampion polotěžké váhy organizace OKTAGON MMA narazí na zkušeného Rusa Omara Achmedova, který představuje první stupínek před pohádkovou odměnou ve výši jednoho milionů dolarů (téměř 23 milionů korun). Oba bijci splnili váhu, mají za sebou i staredown, startu zápasu tak nic nebrání.

Foto: PFL

Viktor Pešta si vyzkouší první duel v organizaci PFL.

Článek

V úvodu letošního roku zaznamenala organizace OKTAGON MMA citelnou ztrátu, přišla totiž o šampiona polotěžké váhy Viktora Peštu, který zamířil za novou výzvou do americké organizace PFL. „Vždycky jsem se chtěl vrátit do světa a zápasit na nejvyšší možné úrovni. Když byla možnost, tak jsem toho využil," řekl Pešta krátce po přesunu do PFL.

Nyní českého fightera čeká první zkouška, krátce po středeční půlnoci (21. dubna) se postaví zkušenému ruskému bijci Omaru Achmedovovi. Ten má za sebou osmadvacet duelů, během nichž prohrál pouze sedmkrát. Více než osm let působil v populární UFC, kde změřil síly například s Marvinem Vettorim, Ianem Heinischem nebo Chrisem Weidmanem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Viktor Pesta (@viktorpesta)

Pro jedenatřicetiletého rodáka z Prahy se bude jednat o další zápas po dlouhých sedmi měsících. Naposledy zápasil v září loňského kalendářního roku, kdy uspěl v titulové bitvě proti německému veteránovi Stephanu Puetzovi. Achmedov však představuje o něco těžší sousto. „Žebříčkově je postavený výš, myslím si, že je papírově o něco lepší," vyjádřil se Pešta na svých sociálních sítích.

Cesta za milionem dolarů však bude ještě hodně dlouhá. Zápasníci v každém duelu získávají body, které slouží k rozřazení v tabulce. Podle celkových bodů se pak postaví pavouk (play-off), kde jsou další tři zápasy. Tam je systém náhlá smrt. Kdo uspěje ve všech duelech, vyhraje titul šampiona a milion dolarů.

Pešta půjde do akce 21. dubna zhruba v 01:00 SEČ. Jeho duel můžete živě sledovat na oficiálním YouTube kanálu organizace PFL.

Reklama

Související témata: