Hlavní obsah

Čachry v milionovém kolotoči. Druhá šance pro váhového hříšníka, i největšího favorita

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádné čachry se dějí v největší tuzemské bojové organizaci Oktagonu MMA. Milionový projekt s názvem Tipsport Gamechanger se sice přehoupl do čtvrtfinálových bojů, nejnovější změny se ale mohou postarat o pořádná překvapení. Zpět do hry se totiž dostává Brit John Hathaway, který se stejně jako Polák Lukasz Siwiec, Moldávec Ion Surdu či Gruzínec Amiran Gogoladze představí v rezervním zápasu. Naopak kvůli zranění je mimo hru Slovák Samuel "Pirát" Krištofič.

Foto: Oktagon MMA

Bojan Veličkovič (na obrázku) dokázal v osmifinále porazit Iona Sordua, který se nyní vrací do rezervních zápasů.

Článek

Obrovskou pozornost bezesporu budí největší předturnajový favorit na celkové vítězství Brit John Hathaway, který se zkraje března před osmifinálovými boji z turnaje kvůli zranění odhlásil. Spoluzakladatel a promotér organizace Ondřej Novotný přesto přiznal, že není vyloučeno, že se bývalý bojovník slavné UFC v průběhu projektu nezapojí zpět do hry. A to se nyní děje.

Pětatřicetiletý „The Hitman" se představí v rámci rezervního zápasu proti polskému bojovníkovi Lukaszi Siwiecovi, který ačkoliv v osmifinále nestačil na českého bojovníka Davida Kozmu, přesto nyní dostává druhou šanci. K souboji dojde 17. června na turnaji v německém Oberhausenu.

Z hlediska změn to není vše. Šanci na reparát dostal také nedávný váhový hříšník Gruzínec Amiran Gogoladze, který před avizovaným prvním kolem převážil o 3,65 kilogramů a boj s Dánem Louisem Glismannem vůbec neproběhl. Také pětadvacetiletý ranař má šanci na reparát.

„Problém s váhou jsem měl poprvé. Bylo to proto, že jsem léčil rameno a dodržoval jsem plán lékařů. Ve svém životě a během profesionální kariéry jsem nikdy nepoužíval žádné steroidy nebo léky, abych zhubnul, nebo si to usnadnil jako ostatní. Poslední hodiny před vážením jsem využíval všechny povolené možnosti, jenomže tělo přestalo hubnout," vysvětluje úskalí Gogoladze.

„Ted jsem na sebe přísnější, i když jsem se snažil sebevíc. Jsem profesionál. Mnohokrát jsem to dokázal a ještě dokážu," pokračoval Gruzínec, který se 20. května představí na turnaji Oktagon 43 v rámci rezervního zápasu proti moldavskému bojovníkovi Ionu Surduovi, jehož diváci po porážce z osmifinále vrátili svým hlasováním zpět do hry v anketě „Lucky loser".

Ocenění za výkon večera si zasloužil Bojan Veličković. Odnesl to Ion SurduVideo: Oktagon TV

„To, že Amiran převážil, mi přišlo velmi neprofesionální a neúctivé k soupeři a fanouškům. Já jsem v minulosti měl jednou problém s váhou. Převážil jsem o 200g a ne o 3kg. Ve všech sportech platí nějaká tolerance a my jako sportovci víme, jak je těžké udělat váhu," vysvětluje Surdu, který v prvním kole nestačil na Srba Bojana Veličkoviče. „Doufám, že se mnou bude zápasit, jeho aroganci nepřijmu," vzkazuje budoucímu soupeři.

Gogoladze je nyní o poznání motivovanější. „Mám hlad jako nikdy předtím. Chci si nasadit rukavice a ukázat fanouškům to nejlepší," neskrývá nadšení. „S Bojanem očekávám skvělý zápas. Oba umíme souboje ukončit na KO a o to stejné se budeme pokoušet hned od prvních minut zápasu."

Vůbec nejvíc hlasů v již zmíněné anketě měl Slovák Samuel „Pirát" Krištofič, který se už pomalu a jistě těšil zpět do milionového kolotoče. Radost ale byla předčasná, neboť jednoho z nejlepších slovenských bojovníků zradilo zranění a s penězi nabitým měšcem se tak musí rozloučit.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Projekt Tipsport Gamechanger bude pokračovat 20. května turnajem Oktagon 43 v pražské O2 areně. Zde proběhnou dva čtvrtfinálové duely - Kozma proti Lohorému a Glismann proti Van Suijdamovi. Chybět nebude ani rezervní zápas Surdu proti Gogoladzemu.

17. června v německém Oberhausenu proběhnou zbylé zápasy - Veličkovič proti Jungwirthovi a Michailidis proti Grabinskimu. Doplní je rezervní boj mezi Siwieczem a Hathawayem. Celkový vítěz si v přepočtu přijde až na 7 milionů korun.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.