Hlavní obsah

Česká kometa zná soupeřku pro debut v UFC! Čeká jí elitní zemařka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Bez váhání jsme to přijali,“ informoval trenér André Reinders podpis smlouvy svěřenkyně Terezy Bledé se slavnou organizací UFC. Česká bojovnice navíc na debut v zápasnické „Lize mistrů“ nebude čekat vůbec dlouho, do akce totiž půjde již 19. listopadu, kdy se utká s Brazilkou Natalií Silvaovou, která má premiéru mezi elitou již úspěšně za sebou. Turnaj UFC Fight Night se uskuteční v Las Vegas.

Foto: UFC

Tereza Bledá během duelu v Dana White's Contender Series. Archivní foto.

Článek

Poslední týdny české bojovnice připomínají horskou dráhu. Bledá nejprve o smlouvu s UFC bojovala prestižní show Dana White's Contender Series, kde ačkoliv vyhrála, přesto na smlouvu nedosáhla. Smutek a myšlenky vracející se k duelu s Brazilkou Nayarou Maiaovou ale vystřídal gejzír radosti. Teprve dvacetiletá Češka si kontrakt s UFC přesto vysloužila, podepsala čtyřzápasovou smlouvu a může se těšit na měření s opravdovou elitou.

„Byla motivovaná a chtěla zápasit i bez ohledu na UFC. Domlouvali jsme se s Oktagonem na obhajobě titulu, každopádně pro Terezu je v aktuální situaci extrémně těžké sehnat soupeřku. Nic nebylo domluveno, přišel do toho ale návrh na smlouvu v UFC," uvedl pro Sport.cz trenér André Reinders s tím, že první duel přijde již brzy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený UFC News Alerts (@ufcnewsalerts)

A je tomu skutečně tak. Bledá za necelé dva týdny, přesněji 19. listopadu, naskočí do zápasnické „Ligy mistrů" duelem proti pětadvacetileté Brazilce Natalii Silvaové, která se v slavné organizaci už jednou představila. Rodačka z Minas Gerais debutovala v červnu letošního roku, souboj proti Kanaďance Jasmine Jasudaviciusové zvládla na body.

Českou bojovnici ale nebude čekat nic jednoduchého. Její soupeřka nejen, že má sedm výher v řadě, ale dokonce vlastní i fialový pás v brazilském jiu-jitsu. Není proto překvapením, že doménou pětadvacetileté bojovnice je právě práce na zemi, kde se ji povedlo ukončit sedm z celkových třinácti výher. Brilantní práce na podlaze klece ovšem zdobí také Bledou. Bude se tedy jednat o souboj dvou stejných stylů, nebo jedna druhou něčím překvapí?

Bledá navíc při debutu v UFC bude hájit neporazitelnost. Doposud se jí povedlo uspět ve všech šesti profesionálních duelech, koncem loňského roku dokonce coby první šampionka organizace Oktagon MMA získala titul v muší váze. Série bez ztráty kytičky pokračovala i v již zmíněné show Dana White's Contender Series, kde si Bledá pro změnu vyšlápla na o dvanáct let starší Nayaru Maiaovou, která celý zápas tahala za kratší konec, zcela vyčerpaná ale dokázala boj dotáhnout alespoň k bodování sudích.

Šampionka organizace Oktagon MMA tedy podruhé v rozmezí necelých dvou měsíců znovu zamíří do Las Vegas, její duel se uskuteční na turnaji UFC Fight Night, jehož vrcholem bude bitva těžkých vah mezi Derrickem Lewisem a Sergejem Spivakem.

Reklama

Související témata: