Hlavní obsah

Česká kometa zůstala před bránou UFC. Jak zápas viděl trenér a co jí říkal slavný šéf?

Bohužel to znovu nevyšlo. Po Matěji Peňázovi, který v populární show Dana White's Contender Series neuspěl minulý týden, skončila před branami UFC i dvacetiletá Tereza Bledá. Na vysněný kontrakt nestačil ani dominantní výkon proti zkušené soupeřce, která celý zápas tahala za kratší konec provazu. „Bylo vidět obrovské zklamání, protože to byl její sen, pro který byla ochotna udělat cokoliv,“ popisuje pro Sport.cz z Las Vegas trenér André Reinders.

Foto: UFC

Bledé fungoval i postoj, Brazilka v něm naopak tápala.

Článek

Bledá byla před sedmým galavečerem populární show Dana White's Contender Series v roli největší favoritky celé karty, i proto se očekával dominantní výkon, který nakonec přišel. Češka měla pod kontrolou všechna tři kola, výhra na body nad Brazilkou Nayarou Maiou přesto prezidenta UFC Danu Whitea nepřesvědčila.

„Tereza předvedla skvělý výkon, v zápase naprosto dominovala nad zkušenou soupeřkou, která navíc má černý pás v brazilském jiu-jitsu. Dokázala jí naházet, otřást v postoji, knockdownem kolenem poslat na zem, kde ji rozbíjela," chválí svěřenkyni trenér André Reinders.

A jak se později ukázalo, výhra na body byla s vysokou pravděpodobností z hlediska udělení kontraktu pro slavného šéfa UFC nedostačující. „I když byla v každém kole blízko ukončení, tak se jí to bohužel ukončit nepovedlo a Dana White zřejmě čekal z její strany ukončení," myslí si elitní český trenér.

Bledé tak během závěrečného udělování smluv zůstaly oči pro pláč, jako jediná vítězka duelu zůstala bez smlouvy. „Během závěrečného rozhodování ještě argumentoval, že je ještě mladá, což je jasné, že Terezu úplně neuspokojilo, protože sama chtěla být nejmladší bojovnicí v UFC, což bohužel teď už asi nebude. V zákulisí Dana White říkal, že je přesvědčen, že v UFC jednou bude a že se mu líbí, jak zápasí. Jen od ní chce, aby získala více zkušeností," líčí Reinders, který byl sám přesvědčen o tom, že Bledá smlouvu dostane.

„Byl jsem přesvědčený, že smlouvu dostane. Obecně v nižších ženských váhových kategoriích nebývá ukončení tolik. Všechny ženské zápasy v DWCS skončily na body a vítězky kontrakty dostaly. Navíc v minulosti i bojovnice vyhrála na split decision (2:1 na body), a přesto kontrakt získala. Tady to bylo jasné, dominantní výkon a byl jsem přesvědčený, že Tereza kontrakt dostane. Bohužel to Dana White viděl jinak," zoufá bývalý zápasník.

Foto: UFC

Tereza Bledá před zápasem v DWCS.

Zklamání po závěrečném ortelu neskrývala ani česká kometa. „Bylo vidět obrovské zklamání, protože to byl její sen, pro který byla ochotna udělat cokoliv. Dřela na tréninku a podřídila tomu naprosto vše. Vysvětloval jsem jí, že to není jen o kontraktu. Od posledních zápasů obrovsky vyrostla technicky, získala nové zkušenosti a za mě udělala skvělý zápas. Měla by se radovat z vítězství nad zkušenou a dobrou soupeřkou a nebýt zklamaná, že bohužel nezískala kontrakt. Je totiž jen otázkou času, kdy se do UFC podívá,“ má jasno Reinders.

Reklama

Související témata: