Hlavní obsah

Český fighter v problémech, jde po něm policie. Na ulici měl do bezvědomí zmlátit neznámého muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doslova lavinově se po sociálních sítích šíří video, které zachycuje okamžiky po pouliční bitce v Praze. Na záběrech je bezvládně ležící neznámý muž a krvácí. Útočníkem má podle všeho být 25letý český profesionální zápasník Tadeáš Růžička, který se na záběrech muži vysmívá a sám měl video na sociální platformy umístit. Případem se v tuto chvíli zabývá policie, která zjišťuje totožnost poškozeného.

Kriminalisté pátrají po muži, který ležel na ulici v bezvědomíVideo: Policie ČR

 
Článek

V posledních týdnech bylo kolem Růžičky rušno ohledně působení v organizaci Clash of the Stars, kde si v roli profesionála připsal proti amatérovi Tadeáši Veselému rychlou výhru. S odstupem několika dnů je tu diametrálně odlišná pozornost. Talentovaný český fighter je spojován s útokem na neznámého muže. Podle zatím zjištěných informací se měl incident odehrát v Praze 7 na Strossmayerově náměstí.

Video se masivně rozšířilo přes všechny sociální platformy. Růžička se bezvládně ležícímu muži vysmívá a uštědří mu i několik facek. „Chcípáku, prober se!" křičí zápasník. Spolu s ním je na videu také jeho přítelkyně, která neskrývá velkou obavu z toho, co se poškozenému stalo. „Tadeáši, on není v pohodě! Prober ho, prosím!" přidává na vážnosti situace zápasníkova partnerka.

Foto: RFA

Tadeáš Růžička po posledním boji v organizaci RFA.

K situaci už se vyjádřil i sám zápasník. „Koukám, že to tlustý koště o mně šíří sra*ky. Dávno staré s tím, že kdyby se to nestalo, moje holka by skončila v nemocnici. Udělejte si obrázek sami," napsal Růžička na Instagram. „A kdo věří feťákovi, který bere prachy své mámě a šňupe peří, je hloupej. Nejsem svatej, ale na svojí rodinu nikdy nedám dopustit," naráží 25letý fighter na svého posledního soupeře v Clash of the Stars Tadeáše Veselého, se kterým měl nejednou slovní i fyzický konflikt a který měl zmiňované video rovněž sdílet na internetu.

Případ pochopitelně neunikl ani kriminalistům, kteří aktuálně pátrají po totožnosti poškozeného. „Prověřováním případu kriminalisté do současné doby nezjistili totožnost tohoto zraněného muže. Jestli ho někdo poznává nebo se na záběrech poznává on sám, prosíme, ať se ozve na linku 158. Kriminalisté by s ním potřebovali mluvit," stojí v prohlášení Policie České republiky.

„25letý zápasník Tadeáš Růžička alias Mawar se na svém Instagramu pochlubil knokautem muže na ulici. Neví se, co incidentu předcházelo, nicméně na videu můžeme vidět trestné činy jako ublížení na zdraví nebo neposkytnutí první pomoci," tvrdí web Dodiri.cz.

Ružičkovi trenéři Ondřej Hutník a Michal Vančura ze Spejbl Gymu se od chování svého svěřence distancovali. „Ačkoliv doposud nevíme, co se přesně událo, a jak celá věc proběhla, jelikož jsme neměli možnost o tom s Tadeášem osobně hovořit, tak takové chování u člena našeho sportovního klubu Spejbl Gym Praha absolutně odsuzujeme a nesouhlasíme s tím. Všechny naše členy klubu vedeme v tom nejlepším duchu a vzoru bojových umění a tradic, kde čest, sebekontrola, respekt a úcta je vždy na prvním místě," stojí v prohlášení.

Reklama