Hlavní obsah

Spasitel z klece si užívá slávu: Desítky tisíc nových fanoušků. Toho člověka budu trestat dál a dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Užívá si slávu, na kterou nebyl dlouhou dobu zvyklý. Elitní český postojář Tadeáš Růžička má za sebou premiéru v organizaci Clash of the Stars, kde mu v souboji s amatérským bojovníkem Tadeášem Veselým držely pěsti desítky tisíc fanoušků. V zápase byl sice coby profesionál znevýhodněný, přesto bleskovým vítězstvím udělal radost drtivé většině přihlížejících. „Hrozně důležitý krok v mé kariéře,“ hodnotí pro Sport.cz Růžička, který zároveň poodkrývá, jak mu výhra nad pro mnohé nenáviděnou osobu přidala na slávě, zda se ještě někdy v organizací influencerů představí či jaké jsou jeho aktuální cíle v roli bojovníka.

Foto: Clash of the Stars

Český bojovník Tadeáš Růžička si užívá výhru na turnaji Clash of the Stars nad influencerem Tadeášem Veselým.

Článek

Pětadvacetiletý Růžička se bezesporu stal nejsledovanější osobou pátého turnaje organizace Clash of the Stars, která se výhradně specializuje na zápasy osob z influencerského světa. Pozornost se na talentovaného bijce stáčela i díky tomu, že najednou mezi amatéry nakráčel profesionál, který chtěl ztrestat silácké a arogantní chování influencera Tadeáše Veselého.

„Chci mu ublížit, za vás za všechny!" hlásil Růžička sebevědomě před zápasem. Očekávání v podobě výhry sice přišlo, jenomže ne zrovna tak, jak si sám jeden z největších talentů českých bojových sportů představoval. Soupeř se po neustálém nátlaku zranil, na výbuchu emocí v opačném rohu to ale nic neměnilo. Růžička se tak pro nabitou arénu stal hrdinou, slávu a pozornost si užívá i v těchto dnech...

Je několik dnů po vaší premiéře v organizaci Clash of the Stars. Berete tento zápas jako jeden z nedůležitějších v kariéře?

Určitě bych tomu neříkal zápas, ale show. Byl to hrozně důležitý krok v kariéře. Posunulo mě to a otevřelo mi to bránu k dalším zápasům. Samozřejmě jinak placeným, protože v dnešní době čísla = peníze.

Je tohle cesta, kterou aktuálně chcete vést kariéru? Nebo naopak chcete zpět mezi profesionály?

Rozhodně chci do světa, chci profi zápasy. Chci se držet své cesty. Tohle mi dopomohlo se u nás trochu prosadit a ukázat, kdo jsem. Moje cíle jsou furt stejné, ale už si můžu říkat o jiné peníze. Teď je sice konec sezony, ale poté by mě měl čekat titulový zápas v organizaci RFA. Červenec budu odpočívat a v srpnu naskočím zpět do plné přípravy. Vezmu to, co přijde.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tadeáš Mawar Růžička (@tadyonee)

Dokázal byste si představit, že byste se nadobro odprostil právě od profesionálů a razil pouze cestu organizací typu Clash of the Stars?

Určitě ne, v žádném případě. Moje cesta byla opravdu těžká a tvrdá, prošel jsem si těžkými zápasy. Je mi furt 25 a takhle skončit nechci. Kdyby mi bylo přes třicet, tak neřeknu...ale jsem mladej a dravej. Mám na to se prosadit ve světě. A jestli to byl můj poslední zápas v Clashi? To si nemyslím. Proložit to tím, když tam mám takovou armádu fanoušků, není vůbec špatné. Ti lidé mě sakra podporovali. Postavili se a zpívali mojí písničku, byl jsem fakt dojatý. Skoro poprvé v kariéře jsem byl pro lidi hrdina, a ne "bad boy".

Jak říkáte, máte v zádech pořádný počet fanoušků, což bylo vidět i na turnaji. Vnímáte sám na sobě, že jste teď známější?

Rozhodně. Poznávám to tak, že kamkoliv přijdu, tam se fotím. Dokonce, i když jsem šel do cestovní kanceláře vybírat dovolenou, tak mi nabízeli slevu. Prodejce byl do mě zaujatý. Celkově to kolem i samotný zápas měl velký ohlas...a vlastně ještě má, doteď jsem se nezastavil. Začali se mi ozývat i lidi z influencerského světa a další, kdo mají u nás na česko-slovenské scéně nějakou pozici. Díky tomu jsem si konečně rozjel i svojí značku a na tom teď pracuji. Ozvali se i noví sponzoři, každý by chtěl do týmu. Mám i svého PR manažera, který mi pomáhá dát se do kupy. Abych nežil ze dne na den.

Jste typ člověka, co si takový zájem užívá, nebo ho někdy i štve?

Jsem šťastný za každého člověka. Snažím se jim to dávat najevo. Je to obrovská podpora a je vidět, že lidi bavím a dělám to dobře. Motivuje mě to pokračovat dál. Je to něco jako kariérní postup nějakého zaměstnance v práci. Takhle to funguje i ve sportu.

Dá se to srovnat třeba se situací, která byla třeba před třemi měsíci?

Zvětšil se hype. Po Undergroundu (pyramidový turnaj organizace Oktagon MMA, který Růžička vyhrál - pozn. red.), který byl před třemi lety, mě znal každý. Rok ubíhaly a trochu to sláblo. Lidé mě sice poznávali, ale teď je řeč úplně o něčem jiném. Kam v Praze přijdu, tam vědí, kdo jsem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Clash of the Stars (@clashofthestars)

Nemáte strach, že by se na vás mohlo třeba za půl roku zapomenout a nebyla by taková sláva, jaká je nyní?

Zapomíná se, protože vždycky je něco nového. Je jasné, že za pár měsíců bude jiné období...ale já to proložím opravdovými profi zápasy a zase se ukážu. Myslím si, že ty největší zápasy mě čekají právě teď. I díky těm číslům, které jsem získal. Sáhnou po mně i světové organizace, můj sen je ONE Championship. Moje aktuální meta, na kterou bych se chtěl za každou cenu dostat. Je to ale hodně o managementu...aby člověk, co si nás všimne, nám dal šanci se ukázat. Není to úplně snadné, ale udělám proto maximum.

Narostli vám i odběratelé na sociálních sítích, na Instagramu máte 100 tisíc. Vzpomenete si, kolik jste jich měl před oznámením vašeho zápasu v Clash of the Stars?

Vzpomenu – 37,5 tisíc. Neuvěřitelný progres, mám z toho radost.

Když přejdeme k samotnému zápasu, který kvůli soupeřově zranění skončil už ve druhé minutě, takový konec jste si asi nepřál, viďte?

Měl jsem jasný plán. Můj trenér říkal, ať ho neukončuji v prvním kole, že by to byla ostuda i pro mě. V prvním kole jsem si s ním chtěl hrát tak, jak jsem si s ním hrál. Chtěl jsem, aby došel do druhého kola, kde jsem chtěl přitvrdit na opravdové granáty a tlačit ho bombami. Konec mě trochu mrzí, ale co se dá dělat...

Po zápase jste k soupeři přiskočil a něco pořvával. Vzpomenete si, co to bylo?

Dal jsem mu to hezky sežrat. Už ale nevím, co to bylo, byl v tom nával emocí. Bylo to ale kvůli tomu, že před zápasem říkal, jak mě zabije a vyhraje jako outsider. V každém videu mě ponižoval a tvrdil, jak mě zesměšní. Rozhodně toho nelituju. Kdykoliv tohohle člověka potkám, tak budu trestat dál a dál. Pokud se nemění, tak tady nemá co dělat. Beru se jako jeho boží trest. (smích)

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Clash of the Stars (@clashofthestars)

Jak na vás zapůsobila samotná organizace?

Je to jedna z nejlepších organizací, ve které jsem se kdy ukázal. A do tohoto hodnocení zahrnuji úplně vše. Servis pro bojovníky i fanoušky. Ještě jsem neviděl, aby na galavečeru prodával losos, chobotnice a tak dále. Opravdu masakr, je to velká úroveň. Le Sy (promotér a spoluzakladtel) je opravdovej profík.

Je nějaká hranice, typ zápasů, do kterého byste už nešel?

(zamyslí se). Těžko říct...už tady jsem se nechal schválně znevýhodnit (měl boxerské 20-uncové rukavice a mohl pouze boxovat, soupeř bojoval pod pravidly MMA - pozn. red.), abych nevypadal jako úplný de*il. Jak už jsem ale po zápase říkal, je tu ještě jeden soupeř, se kterým bych si to mohl v budoucnu dát - Filip Roubíček. Je to sportovec a má nějaké úspěchy. Jinak jsem tam černá ovce.

Co třeba zápas jeden na dva nebo dva na dva?

2 proti 2? Kdyby se to libově složilo, tak asi jo. Ze srandy. Je to totiž show a je potřeba rozlišovat. Není to totiž úplně sportovní galavečer.

Reklama

Související témata: