Hlavní obsah

Milionový sen se rozplynul! Český oblíbenec tvrdě narazil, KO ničila soupeře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hádka rozluštěna. Milionový projekt organizace Oktagon MMA s názvem Tipsport Gamechanger zná finalisty, kteří zabojují o pohádkový šek ve výši více než 7 milionů korun. Bude to ale bez české účasti. Favorizovaný David Kozma po rychlé bitvě nestačil na Srba Bojana Veličkoviče, kterého ovšem zastínil jeho budoucí soupeř ve finále, Řek Andreas Michailidis, který se v kleci zdržel ještě kratší dobu. Titulovou bitvu frankfurtského turnaje Oktagon 46 ve slámové divizi pro změnu ovládla Němka Katharina Dalisdaová.

Sen se rozplynul, David Kozma padl. V semifinále projektu Gamechanger nestačil na VeličkovičeVideo: OKTAGON TV

 
Článek
Fotogalerie

Jediné a zároveň největší napětí pro české fanoušky nesl s sebou do bojiště již zmíněný Kozma, který jak sám řekl, tak se do zápasu nestihl vůbec dostat. Srb Veličkovič si pro něj přichystal plnou porci nekompromisních úderů do břicha, které se začaly projevovat naplno. Dokonce zafungovala další bomba, která již karvinského bojovníka poslala k zemi, a ani jindy nesmírná odolnost tentokráte nestačila.

Kozmu před dalšími údery ochránil až sudí, duel skončil na konci čtvrté minuty první pětiminutovky. „Omlouvám se všem. Dneska jsem se do zápasu vůbec nedostal a nevyšlo to. Strašně mě to mrzí, příště nastoupím silnější,“ řekl zklamaně po duelu. Naopak Veličkovič, který postoupil do závěrečného boje, byl štěstím bez sebe. „Znamená to pro mě opravdu hodně. Ale není to jen o penězích, pro mě je největší odměnou bojovat proti nejlepším bojovníkům,“ zdůraznil bývalý zástupce slavné UFC, který ještě v kleci navrhl trilogii s Kozmou. Tentokráte na srbském území a na pět kol.

Na postup mu stačilo 33 vteřin! Řek Andreas Michailidis bleskurychle vyřídil Dána GlismannaVideo: OKTAGON TV

Neskutečnou práci a finálovou místenku si zajistil také Řek Andreas Michailidis, jehož nástup do kolbiště trval snad déle než samotný zápas. V přestřelce s Dánem Louisem Glismannem trefil natolik přesně, že soupeře přitloukl k zemi. Následoval závěrečný úder a propukla velká radost. 33 vteřin stačilo řeckému „Spartanovi“ na triumf a nyní se může těšit na finále projektu, ke kterému dojde 29. prosince v pražské O2 areně právě proti Veličkovičovi. V osudí je nejen možnost celou pyramidu ve veltrové váze vyhrát, ale rovněž získat přes 7 milionů korun!

Pořádný šok německého publika uštědřil jiný Řek, Ioannis Palaiologos, který přitom do souboje s mimořádně oblíbeným Christianem Jungwirthem vstupoval s vizitkou obrovského outsidera. Zprvu to skutečně tak vypadalo. Jeho obličej toho snesl opravdu hodně, jenomže záhy přišel překvapivý zvrat. Řecký bojovník otřesenému soupeři na zemi začal lámat ruku. A jelikož byl chtíč natolik velký, tak přišel konec na kimuru. Jungwirth se po tomto momentu okamžitě chytil za svíranou končetinu, kterou má podle posledních zpráv zlomenou v lokti.

Fanoušky ve Frankfurtu nepotěšil Řek Palaiologos, když porazil domácího oblíbence Jungwirtha. Málem mu utrhl rukuVideo: OKTAGON TV

„Za výkon se stydím, je mi to opravdu moc líto. V tomhle sportu jsem si prošel už hodně situacemi, vzdát se ale pro mě nepřipadá v úvahu. Vždycky budu bojovat až do poslední možné chvíle. A bojoval bych i dnes, kdyby mi nepraskl loket. Nevím, co se stalo…Prostě mi v něm křuplo,“ smutnil oblíbenec nejen německého davu.

Bojovalo se také o titul ženské slámové divize. Ten po zásluze hýčká německá ranařka Katharina Dalisdaová, která bez sebemenších problémů přejela Australanku Jacintu Austinovou. Ta se ve třetím kole dostala u pletiva do nezáviděníhodné pozice, kdy čelila perfektně tažené gilotině, které ani s vypětím všech sil nedokázala vzdorovat. Dalisdaová tak po zásluze usedla na trůn, stala se první německou šampionkou a je velkou otázkou, zda organizace najde vhodnou vyzyvatelku.

Další povedené ukončení ve Frankfurtu. V prvním kole si vítězství zajistil také debutující Němec EngizekVideo: OKTAGON TV

Zřejmě nejhezčím ukončením se může pyšnit v Oktagonu debutující Němec Kerim Engizek, který se před domácími fanoušky uvedl v parádním stylu. V ústupu zamáchal rukami natolik přesně, že Argentinci Matíasi Juárezovi dobrovolně ustlal na podlaze ještě před večerkou. Stačilo mu na to pouhých 99 vteřin. Jeden z největších prospektů střední divize si dozajista říká o brzkou titulovou šanci.

Řádil také oblíbený Brazilec Leandro Silva, jenž si letos připsal premiérové vítězství. V rezervním duelu projektu Tipsport Gamechanger zaznamenal výhru ještě před koncem limitu, neboť 26 vteřin před vypršením třetího kola dokázal marně se bránícího Němce Marcela Grabinského sevřít škrcením.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.