Hlavní obsah

Snový debut! Těžká váha z Česka vyškolila soupeře, krajan padl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Více než roční pauza? Žádný problém. Český bojovník MMA Viktor Pešta fantastickým způsobem ukázal, že mu ani takto dlouhá odmlka od zápasení nevadí. Během premiéry v největší evropské organizaci KSW doslova přejel pětku těžké váhy Filipa Stawowyho, jehož po 132 vteřinách uškrtil na rear-naked choke. Na turnaji ve Wroclawi si pro změnu premiérovou porážku připsal český krajan Dominik Humburger.

Foto: KSW

Viktor Pešta slaví premiérové vítězství v KSW.

Článek
Fotogalerie

Šlo to jako po másle od samotného začátku. Pešta si obrovitého soupeře nalákal k sobě, načež se mu boj povedlo přetáhnout k pletivu, kde předvedl jeden ze svých připravených receptů. Nejprve ukázkové podražení, které mu připravilo skvělou výchozí pozici. Rovněž se ukázalo, že se Polák Stawowy na podlaze klece necítí vůbec dobře a výrazně začal strádat…

Pro Peštu to byla pozvánka k tlučení do ležícího rivala, kterému se útoky nedařilo odrážet. V mžiku navíc přišlo první prolití krve, které české bojovníka popohnalo ještě k zběsilejším výpadům a momentum přetavil v podobě přichyceného „klíštěte“ na soupeřova bedra. Stawowy tíhu okamžiku i soupeře neunesl moc dlouho, pod bradu se mu totiž vešly oba háčky rukou a po krátkém škrcení bylo odklepáno. Peštovi k výhře stačilo pouhých 132 vteřinek, doslova snový debut!

„Byl to debut po dlouhé pauze a byl jsem trochu nervózní. Ale v zápase jsem se cítil dobře, všechno šlo dobře,“ komentoval Pešta směrem do mikrofonu rychlé vítězství. Triumf nad pátým nejlepším mužem těžké váhy KSW mu tak otevírá dvířka k dalším elitním soupeřům. „Dejte mi kohokoli, kdo je přede mnou. Je mi to jedno. Porazím všechny, které máte,“ řekl český bojovník, který nejprve ukázal na Daniela Omielanczuka, s nímž měl bojovat před několika měsíci. Duel se ale tehdy nemohl uskutečnit kvůli onemocnění pražského fighera.

Na turnaji KSW 86 v polské Wroclawi se představil ještě jeden český zástupce, a sice před duelem neporažený Dominik Humburger, který kráčel vstříc dosud nejtěžší výzvě kariéry v podobě Poláka Michala Michalskiho. A oko diváka si mohlo lebedit. Atraktivní bitva nutila některé vstávat ze sedaček, drtivou většinu času ale měl převahu právě polský střelec, který rivala ždímal ze všech sil kompletní tři kola.

Humburger se dokonce několikrát ocitl na zemi, rovněž byl otřesen i v postoji, ale ani jednou nepolevil a jako správný voják (pracuje u armády) bojoval do posledního dechu. Jeho soupeře však hnala pořádně bouřlivá kulisa, která nakonec po výroku bodových sudích mohla ještě hlasitěji slavit. Michalski uspěl poměrem 2×29:28 a 30:27 a českému bojovníkovi, který měl před zápasem sedm úspěšných zářezů, přichystal první porážku kariéry.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články