Hlavní obsah

Chystá se pomsta českému bojovníkovi. Milionový balík? Nechci, aby mi to uniklo, říká soupeř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čas na pomstu. S tímto plánem vstupuje po dvou letech do odvetné bitvy srbský bojovník Bojan Veličkovič, jehož před finálovou bránou milionového projektu Tipsport Gamechanger čeká český zástupce David Kozma. Půjde nejen o odvetu z roku 2021, ale rovněž o pořádně tučný balík peněz, který na konci pyramidy poputuje na konto vítěze. „Byl bych velmi hrdý, kdybych získal výhru pro Srbsko,“ přeje si Veličkovič, jenž v kariéře například porazil i nejúspěšnějšího českého bojovníka Jiřího Procházku. Stejně tak hodlá skoncovat i s jeho krajanem.

Semifinále milionové pyramidy je tady! David Kozma chce podruhé vyzrát na Srba VeličkovičeVideo: OKTAGON MMA

 
Článek

Projekt organizace Oktagon MMA s názvem Tipsport Gamechanger, kde poměřují síly zástupci veltrové divize, se pomalu a jistě blíží ke svému konci. Semifinálová místa aktuálně zabírají čtyři soutěžící – Čech David Kozma, Řek Andreas Michailidis, Dán Louis Glismann a Srb Bojan Veličkovič. A zatímco má poražený jistotu minimálně 80 tisíc eur (necelé 2 miliony korun), na celkového krále čeká na samotném konci 300 tisíc eur (v přepočtu 7 milionů korun). Jako první je ale potřeba rozluštit hádanku o tom, kdo půjde dál…

V jednom ze semifinálových duelů na sebe narazí Kozma s Veličkovičem. Rivalové, jejichž cesty se poprvé střetly v roce 2021 v titulové bitvě organizace Oktagon MMA. Tehdy srbský ranař výšlap za opaskem nezvládl, přesto jej může těšit alespoň fakt, že titulovou místenku tehdy bral na poslední chvíli a riskoval ne zrovna stoprocentní připravenost. „Nemusel jsem to přijmout. Tehdy jsem ale věřil, že zápas vyhraju,“ popisuje bývalý bojovník slavné UFC.

Nakonec z toho byla porážka ve čtvrtém kole, byť potlučený Veličkovič sám nebyl daleko od senzace. „Byl tam jeden moment, kdy jsem mohl zápas ukončit. Ale uklouzl jsem, ztratil jsem svou šanci,“ vzpomíná na zápasové chvíle, během kterých se do značných problémů dostal právě i Kozma. Po jednom z úderů dokonce ztrácel stabilitu a od porážky ho nedělilo mnoho.

Karvinský rodák, který loni přišel o pás šampiona veltrové váhy, bere po předchozí zkušenosti svého soka maximálně vážně. „Veličkoviče beru jako hodně kvalitního zápasníka. Už jsem s ním jednou bojoval, porazil jsem ho. Nemyslím si, že se od té doby nějak extra zlepšil. Čekám, že se mě bude snažit knokautovat,“ říká nejdéle vládnoucí šampion organizace, který tučný balík peněz bere jako velkou motivaci. „Je to životní šance zabezpečit rodinu,“ ví.

Veličkovičovu cestu pyramidou pochopitelně monitorují i světová média. Pořádný ohlas to má také v jeho rodném Srbsku, kde se během jeho duelů bouřlivě fandí. „Minule mi můj bratr poprvé po zápase napsal a zavolal. Řekl: Jsem v práci a všichni sledují tvůj zápas, je to šílené. Dostal jsem tolik zpráv jako nikdy předtím. Byl bych velmi hrdý, kdybych získal výhru pro Srbsko,“ říká rodák z Noveho Sadu.

Výhra ve Frankfurtu, narození druhé dcery, finále milionové soutěže. Scénář Davida Kozmy pro konec roku Video: Sport.cz

Šance na reparát je za rohem, na Balkáně doufají, že tentokrát se šťastným koncem. „Jsem velmi soutěživý a nadšený, že mám možnost jít do toho znovu a trochu lépe se připravit. Budu mít větší šanci. Opravdu jsem v kariéře dřel, abych se dostal sem, a nechci, aby mi to uniklo,“ uvědomuje si tíhu okamžiku Veličkovič, jenž v projektu dokázal zdolat Moldavce Iona Surdua a Němce Christiana Jungwirtha. Především duel s posledně jmenovaným byl pro oko diváka opravdu skvostný. „Zápas byl rozhodně vrcholem mé kariéry,“ hodnotí.

Podle sázkových kanceláří není Kozma nikterak velkým favoritem. Zřejmě to umocňuje i fakt, že na rozdíl od roku 2019, kdy byl duel vypsán na pět kol, se tentokrát bude soupeřit v tříkolovém boji. Jednatřicetiletý „Růžový Panter“ zároveň nechce podruhé v kariéře doplatit na neúspěšnou odvetu. „Pro mě to může být nevýhoda, vyhrál jsem jednou a člověk může mít tendenci ho podcenit, ale to já neudělám. Udělal jsem to s Číňanem (Jaroslav Poborský) a prohrál jsem, teď to nehrozí. Ponaučil jsem se,“ popisuje.

Souboj Kozmy s Veličkovičem je hlavním předzápasem turnaje Oktagon 46, který vypukne v sobotu 16. září od 18:00 v německém Frankfurtu. Zde se uskuteční i druhý semifinálový duel projektu Tipsport Gamechanger mezi Řekem Andreasem Michailidisem a Dánem Louisem Glismannem. Vrcholem galavečera bude ženská titulová bitva ve slámové divizi mezi Němkou Katharinou Dalisdaovou a Australankou Jacintou Austinovou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.