Hlavní obsah

Další rána pro českého těžkotonážníka. Přijde o premiéru evropského giganta

Na nějakou dobu si bude muset dát pokoj od bojových sportů český těžkotonážník Michal Martínek, který nejprve před Vánocemi podstoupil operaci zraněné ruky, jenž ho nepustila do zápasu 27. prosince, nyní ale přichází ještě horší zprávy. Po důkladném vyšetření jsou zdravotní problémy nakonec vážnější, než se očekávalo, a Martínek se tak nezúčastní premiérového turnaje polské organizace KSW na českém území, ke kterému dojde 25. února v liberecké Home Credit Areně.

Foto: KSW

Trenér André Reinders a Michal Martínek po zápase.

Článek

Zranění patří ke sportu, výjimkou nejsou ani bojová umění. Nyní si nepříjemným obdobím prochází těžkotonážník Michal Martínek, jehož poraněná ruka si nakonec žádá delší rekonvalescenci. „Bohužel mi rupla šlacha, co drží obě bicepsové hlavy, a kdybych to nenechal sešít a zakotvit na kost, tak bych měl ruku slabší o 40%, což se mi nelíbí. Furt jsem tak nějak marně doufal, že počkáme čtrnáct dnů po operaci a nějakým záhadným způsobem se to urychlí," popisuje Martínek.

Bojovník polské organizace KSW podstoupil operaci těsně před Vánoci, nyní se pro změnu podrobil důkladnějšímu vyšetření. „Pan doktor Kebrle s tím byl velice skeptický, řekl, že to musíme nechat být. Samozřejmě když mi to řekne odborník, taková kapacita, tak se to musí poslechnout. Člověk nechce být handicapovanej a slabší na tu ruku. Chci jí mít v plné síle, není prostor pro to nebýt stoprocentní. Je to život, mělo se to stát," pokračoval.

Martínek se navíc musí smířit s další nepříjemností. Kvůli zdravotním trablům se nebude moci zúčastnit únorového turnaje polské organizace KSW, která premiérově zakotví v České republice, konkrétněji v Liberci. „Vyšlo najevo, že rekonvalescence se protáhne na měsíce a nebudu schopen nastoupit v únoru na KSW v Liberci. Spíše to vypadá až na začátek léta. Čeká mě dlouhá rekonvalescence a pauza," upřesňuje.

Na turnaji s pořadovým číslem 77 se přesto objeví další česká jména, jejichž složení zatím nebylo oznámeno. „Některé české bojovníky už máme v KSW pod smlouvou a pravděpodobně na této kartě budou zápasit. Stejně tak některé nové vzrušující tváře, pro které by se jednalo o něco mimořádného. Na oznámení dalších jmen si ale budeme muset ještě chvíli počkat," uvedl promotér a spolumajitel organizace Martin Lewandowski.

Zraněný Martínek věří, že se vrátí silnější. „Na mém zdravotním stavu pracuje tým odborníků a děláme vše pro to, abych mohl být co nejdříve zpět. Takže se všem fanouškům omlouvám za mojí neúčast. Vrátím se silnější a všem díky za podporu," poděkoval bývalý šampion organizace Oktagon MMA.

Místo dřiny v posilovně si musí najít prostor na odpočinek, konkrétnější představu už má. „Budu se pasivně udržovat, třeba hrát playstation, chodit se procházet do parku," dodal.

Reklama

Související témata: