Hlavní obsah

Další změna. Po Vémolovi se v kleci neobjeví ani Kincl, ve hře byla legenda UFC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Turnaj Oktagon 38, který je na programu 30. prosince v pražské O2 areně, přichází i o druhého protagonistu titulového duelu ve střední váze. Po zdravotních problémech Karlose Vémoly, který byl nucen odstoupit z odvetného duelu s Patrikem Kinclem, se boje s náhradním soupeřem nezúčastní ani druhý jmenovaný. Organizace již měla připravené náhradníky, a dokonce došlo k oťukávání s legendárním Natem Diazem.

Foto: Oktagon MMA

Patrik Kincl s pásem šampiona střední váhy organizace Oktagon MMA.

Článek

Letošní poslední turnaj největší česko-slovenské organizace Oktagon MMA kompletně přichází o hlavní zápas, ve kterém si to proti sobě měli rozdat vyzyvatel Karlos Vémola a šampion Patrik Kincl. Zatímco v úterý bylo oznámeno, že prvně jmenovaný nemůže kvůli zdravotním problémům z posledních dnů nastoupit do odvetného souboje, nyní účast v hlavním zápase ruší také Kincl.

Třiatřicetiletý rodák z Hradce Králové po zrušeném boji s Karlosem Vémolou přemýšel, co dál. Organizace mu mezitím sháněla za zdravotně indisponovaného Terminátora náhradu, v jejíž podobě se vidělo hned několik bojovníků. S rolí náhradníka přitom souhlasili jak Brazilec Leandro "Apollo" Silva, tak bývalý bojovník slavné UFC Brit Tom Breese.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Rovněž došlo k oslovení legendárního UFC zápasníka Natea Diaze, který mezi elitou strávil více než patnáct let a v září, po bitvě legend s Tonym Fergusonem, se s ní rozloučil. Jeho největším úspěchem byl skalp obávaného Ira Conora McGregora, kterého nejprve v roce 2016 porazil, poté mu v odvetě podlehl. S Američanem údajně proběhlo lehké oťukávání, zápasníkovy požadavky se ale organizaci nepovedlo naplnit.

Tak či tak by to bylo zbytečné, neboť Kincl všechny zmíněné varianty odmítl a z turnaje, stejně jako Vémola, ze zdravotních důvodů odstoupil. „Patrik mě informoval, že má nepříjemné zdravotní problémy, ale do zápasu s Karlosem je přesto motivovaný nastoupit," řekl promotér a spolumajitel Oktagon MMA Ondřej Novotný v prohlášení.

„Měl to být můj rok, ale jak to tak bývá, život to zařídil jinak. Letos už tedy zápasit nebudu," potvrdil Kincl na sociálních sítích. „Je pár věcí, které mi možná přijdou zvláštní, ale nejsem lékař a rozhodně nebudu zpochybňovat vážnost situace. Přeci jen si myslím, že si vás v nemocnici nenechají jen pro srandu," pokračoval.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Patrik Kincl (@patrik_kincl)

Kincla rovněž trápily zdravotní problémy, přesto chtěl nastoupit. „Byl jsem připraven nastoupit i s nepříjemným zraněním, které by po ostrém zápase skončilo s velkou pravděpodobností operací a x měsíců mimo hru. To je důvod, proč jsem nakonec nepřijal žádného soupeře. Odveta je pro mě osobní věc, kde jsem byl ochoten tento risk podstoupit. Lépe napsáno - byl jsem s tím smířen," přiznal šampion střední divize, který se tak bude soustředit na nadcházející rok, kde ho čeká pyramida, v jejíž osudí bude přes 24 milionů korun.

Organizace Oktagon MMA přesto nechce diváky ochudit a usilovně jedná o dalších zápasech, jejichž podobu brzo oznámí.

Reklama