Hlavní obsah

Divočina v nákupním centru! Adrenalinem napěchovaná garáž přinesla krvavé bitky. Došlo i na kontroverzi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Garáž a v ní bitvy v kleci. Dohromady bylo k vidění čtrnáct zápasů a za necelé tři hodiny bylo hotovo. Přesně to měli možnost sledovat fanoušci v pražském OC Šestka, kde se konal první ze tří turnajů IAF Streetfighter. Bojovníci si mnohdy sáhli na dno svých sil, zběsilé tempo některé dovedlo až ke čtyřem duelům během jediného večera. Diváci nebyli ochuzeni jak o krvavé přestřelky, tak ani o rychlá ukončení.

Vítězství Matěje Valouška s pachutí? Poražený finalista Jan Čábelka reklamoval kop do slabinVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Projekt, který je zaměřený na amatérské zápasníky MMA. Přesně o tomhle jsou turnaje organizace I Am Fighter, která znovu zavítala do garážových prostorů v Obchodním centru Šestka, kam přivedla řadu talentovaných bojovníků. Vybraná smečka tak měla chvíle slávy jenom pro sebe. Právě zde na ně čekala jedinečná příležitost, která jim mohla rozrazit dveře od účasti na dalších turnajích.

Dohromady bylo k vidění čtrnáct zápasů pyramidy do 70 kilogramů a za více než dvě hodiny bylo hotovo. Každý divák měl možnost přijít si na své. Adrenalinem nasoukaná klec nabídla jak krvavé války, tak i rychlé konce. Mnohdy člověk nestačil zpozornět, a bylo vymalováno, tři tříminutová kola byla zbytečná. Nechyběly ani nervy drásající bitvy až do samotného konce. To vše jen pár metrů od klece s odhodlanými bojovníky.

Matěj Valoušek v pyramidě do 70 kg ukončil i Eldora Kubonboeva. Zasypal ho úderyVideo: O2 TV Sport

Celkovým vítězem první ze tří pyramid se stal zástupce Val Gymu Matěj Valoušek, který za jediný večer zvládl hned čtyři duely. V tom prvním to ale rozhodně nebyla procházka růžovou zahradou. Duel proti Janu Vinšovi se mu povedlo ukončit až ve třetí tříminutovce a investované síly tak mohly chybět v dalších fázích turnaje.

Nakonec tomu ale tak nebylo. Valoušek si během necelých dvou minut vyšlápl i na výhrou nabuzeného Eldora Kubonboeva, který neustál přestřelku u pletiva a otřesený se poroučel k zemi. Uzbekovi příliš nepomohlo ani pasivní bránění, což český talent využil k finálnímu mlácení a mezi oba bojovníky přiskočil sudí. Diváci se dostali do varu i během semifinále, kde se Valouškovi tentokráte povedlo v podobném duchu ukončit i Jana Gašníka a nekompromisním způsobem se prodral až do samotného finále.

Matěj Valoušek v semifinále udolal Radka Gašníka. Za jediný večer zvládl čtyři zápasy!Video: O2 TV Sport

Mezitím se v dalších bojích klubal druhý finalista. Jan Čábelka nakonec neměl při cestě do vysněného finále zrovna těžkou práci, všechny předchozí soupeře dokázal ukončit poměrně rychle. Zatímco jednoho protivníka zdolal tvrdým ground and pound, na další dva pro změnu vyzrál perfektně provedenými technikami při škrcení. Učebnicová práce!

V semifinále Jan Čábelka uškrtil kolegu z gymu Davida PleškaVideo: O2 TV Sport

O finalistech tedy bylo jasno. O celkového vítěze pyramidy zabojovali Matěj Valoušek a Jan Čábelka, zápas však skončil hodně nešťastně. Prvně jmenovaný ve druhém kole roztočil své ruce a v ofenzivním nátlaku pokračoval i poté, co soupeř reklamoval úder do suspenzoru. Duel ale přerušen nebyl, Čábelkovi nepomohlo ani bolestivé svalení na zem, z vítězství se tak radoval jeho protějšek.

Kontroverzní výsledek to ale byl i z pohledu promotéra Petra Ondruše, který by rád viděl reprízu souboje. "Jsem rád, že je to Matěj, ale za mě to bylo hrozně kontroverzní rozhodnutí. Rád bych viděl váš zápas ještě jednou, je mi to také nepříjemné a byl to za mě úder pod pás. To se ale prostě stane, je to fight. Rozhodčí to ukončil, to se prostě nedá nic dělat," vysvětlil Ondruš po zápase.

Projekt IAF Streetfighter bude pokračovat i příští pátek, kdy je na programu pyramida do 85 kilogramů.

Reklama

Související témata: