Hlavní obsah

Domluveno. Vémola s Kinclem mají druhý pokus o odvetu

Loni v prosinci to nevyšlo, odvetná bitva mezi Karlosem Vémolou a Patrikem Kinclem o pás šampiona střední váhy přesto má nový termín. Jeden z největších zápasů na česko-slovenské scéně se uskuteční 20. května v pražské O2 areně, kde zároveň proběhne čtvrtfinále turnaje Tipsport Gamechanger o 1 milion euro (přibližně 24 milionů korun). Informaci potvrdila organizace Oktagon MMA.

Foto: Oktagon MMA

Odvetný souboj mezi Patrikem Kinclem (vlevo) a Karlosem Vémolou má náhradní termín.

Článek

Odvetná bitva se přitom měla uskutečnit již 30. prosince loňského kalendářního roku na turnaji Oktagon 38. Necelý měsíc před jejím konáním ale kvůli zánětu v těle zamířil do nemocnice Vémola a rozjel se kolotoč spekulací, zda to ovlivní bitvu na konci roku. A ovlivnilo. Po několika dnech bylo rozhodnuto, že Vémola ze zdravotních důvodů odstoupil ze zápasu a jeden z největších soubojů na tuzemské scéně byl zrušen.

Terminátor i během následujících dnů nadále sváděl boj se zdravotními problémy v pražské Fakultní nemocnici Motol, kde pobýval dva týdny. Zhruba v polovině prosince byl propuštěn domů a myšlenky z nemocničního lůžka se tak pomalu a jistě začaly ubírat zpět směrem do klece.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Účasti na posledním turnaji loňského roku se mezitím zřekl i Patrik Kincl. Šampion střední váhy měl najednou plnou hlavu myšlenek a snažil se najít nejlepší směr své kariéry. Ve hře totiž byla mimo jiné účast v projektu Tipsport Gamechanger, kde vítěz obdrží až 7 milionů korun a první turnaj startuje již 4. března. A kdyby se Kinclovi dařilo, klidně by se působení v projektu protáhlo na celý rok a bitva s Vémolou by tak nebyla možná.

„Jsem stále na rozcestí, kterou cestou se vydat. Pyramida x odveta. Štvou mě ty falešné kecy a rád bych si tuhle kapitolu jednou pro vždy v sobě uzavřel. Ale dojde na to? Nevysrabí to ten sedmilhář zase? V lednu to rozseknu," informoval Kincl své fanoušky v polovině prosince.

A po několika týdnech má jasno. Ukázal totiž na odvetu s Terminátorem, o kterou usiluje už dlouhé roky a jednou pro vždy to chce rozseknout. Realizace náhradního termínu se dala rychle do pochodu a organizace Oktagon MMA stanovila odvetný boj na 20. květen na turnaj Oktagon 43 v pražské O2 areně. Tedy tam, kam směřovala i bitva na konci uplynulého roku. "Zúčtování je tady," hlásí organizace.

Třiatřicetiletý Kincl se tak vzdal šance ovládnout již zmíněnou pyramidu s názvem Tipsport Gamechanger a nadcházející měsíce věnuje přípravě na odloženou odvetnou bitvou s Karlosem Vémolou, který pro změnu v předchozích dnech naskočil zpět do tréninkového procesu.

„V posledních měsících jsme výrazně dokázali uspíšit jeho rehabilitační proces a jeho návrat do bojových sportů. S velkou radostí si troufnu říct, že na jaře by měl být ideální termín toho, kdy by se mohl vrátit. Když zůstane v plné péči, v plné přípravě a bude nás všechny poslouchat, tak ho určitě uvidíte dřív než v létě," informoval během úterního dne o Vémolově zdravotním stavu jeho lékař Michal Frána.

Kdo zvítězí v odvetném souboji mezi Karlosem Vémolou a Patrikem Kinclem?
Karlos Vémola
24,3 %
Patrik Kincl
42,6 %
K zápasu nedojde
33,1 %
Celkem hlasovalo 7824 čtenářů.

Reklama